Peter Klimant Kultúra

Akcia, aká tu ešte nebola: V Moravciach sa bude konať tancovačka, ktorá vás naučí tancovať!

Zlaté Moravce budú počas víkendu v znamení tanca. V našom meste sa bude konať naozaj netradičná tanečná zábava, ktorá vás môže mnohému naučiť.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, aká tu ešte nebola: V Moravciach sa bude konať tancovačka, ktorá vás naučí tancovať!
Zdroj: TASR

Zlaté Moravce zažijú počas tohto víkendu veľmi netradičnú tanečnú zábavu. Takzvaná Tancovačka sa bude konať v sobotu so začiatkom o 20:00 hodine v kultúrnom dome v Chyzerovciach. Tancovačku organizuje občianske združenie ZMena, podľa ktorého je táto zábava určená nielen pre priaznivcov folklóru, ale pre všetkých, ktorí majú radi tanec a živú hudbu.

"Zábava začne tanečným domom (školou tanca), kde sa aj úplní laici naučia základy a charakter ľudového tanca regiónu Zemplín. Po tanečnom dome bude do tanca hrať Podjavorská muzika z Pliešovskej kotliny, ktorá čerpá z tradičnej slovenskej ľudovej hudby, ale aj rómskej ľudovej hudby. Okrem tanečného domu je pripravený ešte program, ktorý teraz ešte nebudeme prezrádzať,“ uvádza Michal Cimmermann, jeden z organizátorov.

Keďže sa jedná o zábavu v rytme ľudového tanca, účastníci sú vítaní v tradičnom slovenskom kroji. Kto takto príde nahodený, má o jedno euro lacnejšie vstupné. Cena vstupného v „ne-krojovom úbore“ je tri eurá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM