Peter Klimant Krimi

Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie!

Asi väčšina z náš už v živote dostala nejakú tú pokutu. Minulý rok ju v uliciach Zlatých Moraviec obchytila poriadna kopa ľudí. Pokuty sa dávali za všeličo, tieto priestupky sa však opakovali najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoraveckí mestskí policajti zverejnili svoju správu o činnosti za rok 2014. Dozvedáme sa z nej mnoho zaujímavých informácií ohľadne priestupkov, ktoré sa stali v našom meste.

Podľa tejto správy mestskí muži zákona riešili od januára až do decembra minulého roka celkovo 672 priestupkov. Pre porovnanie, v roku 2013 zaevidovali o 53 priestupkov naviac. Nie každý priestupok bol ale vlani riešený pokutou. Až 96 previnilcov policajtom platiť nemuselo. Z 576 prípadov, ktoré sa pokute nevyhli, bolo dokopy vyzbieraných 8 795 eur, čo je o 205 eur menej ako v roku 2013.

Najčastejšie opakujúcim sa druhom priestupku bolo porušenie zákazu vjazdu. Zlatomoraveckí mestskí policajti zaň udelili peňažný trest až 186-krát, za čo vyzbierali 3 040 eur. Za týmto nasledoval zákaz zastavenia, ktorý má na konte 55 pokút v hodnote 840 eur. Tretím najčastejším priestupkom bolo státie v križovatke, za čo boli vodiči z nášho mesta pokutovaní celkovo 39-krát. Za tento priestupok sa vyzbieralo 550 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM