Správy

Aj túto jeseň sa bojuje proti škodcom: Odštartovala celomestská deratizácia

V Zlatých Moravciach sa začal jesenný boj proti hlodavcom. V našom meste sa spustila celomestská deratizácia.

Ilustračný obrázok k článku Aj túto jeseň sa bojuje proti škodcom: Odštartovala celomestská deratizácia
Zdroj: TASR

Zlatomoravecká radnica vydala verejnú vyhlášku, v ktorej nariaďuje celomestskú deratizáciu. Tá v meste už prebieha a potrvá až do 31. októbra 2017.

„Primátor mesta Zlaté Moravce v záujme starostlivosti o vytváranie a ochranu zdravého životného prostredia vykonanie jesennej deratizácie objektov vo vlastníctve alebo v správe fyzických osôb – občanov, fyzických osôb oprávnených na podnikanie (podľa živnostenského registra) a právnických osôb – podnikateľov (podľa obchodného registra), na území mesta Zlaté Moravce,“ vyzýva mesto vo svojej vyhláške.

Ako ďalej radnica uviedla, deratizácia sa uskutočňuje celoplošne v obytných a iných budovách, vo výrobných prevádzkach, skladoch, poľnohospodárskych objektoch a zariadeniach, na plochách, v administratívnych objektoch. „Musí sa ošetriť aj existujúca kanalizačná sieť v úseku od objektu vo vlastníctve, prípadne v správe užívateľa, až po vyústenie do verejnej kanalizácie,“ informuje radnica, podľa ktorej náklady na vykonanie deratizácie sú povinní plne hradiť majitelia, vlastníci alebo správcovia nehnuteľností v súlade s platnými zákonmi.

Nesplnenie tejto povinnosti fyzickou osobou v stanovenom termíne sa podľa mestského úradu bude posudzovať ako priestupok v zmysle zákona o priestupkoch. „U právnických a fyzických osôb oprávnených na podnikanie za nedodržanie povinnosti vykonania deratizácie v stanovenom termíne sa toto bude považovať za správny delikt, kde je možné uložiť sankciu v zmysle zákona o obecnom zriadení a zákona na ochranu zdravia ľudí v zmysle osobitných predpisov,“ dodáva zlatomoravecké radnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM