Peter Klimant Rôzne

Aj tento rok sa bude skrášľovať naše okolie: V Moravciach sa chystá veľké čistenie Žitavy

Pri príležitosti svetového dňa vody sa bude v Zlatých Moravciach aj tento rok čistiť okolie rieky Žitavy vo veľkom. Zapojiť sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Aj tento rok sa bude skrášľovať naše okolie: V Moravciach sa chystá veľké čistenie Žitavy
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti svetového dňa vody, ktorý sa koná 22. marca, sa dobrovoľníci zo Zlatých Moraviec aj tento rok rozhodli zorganizovať jarné upratovanie brehov a koryta našej Žitavy. Čistenie sa uskutoční 19. marca o 9:00 hodine, miestom stretnutia je parkovisko pri Bille. Zúčastniť sa ho môže každý. Iniciátorom akcie je občianske združenie Fontis, ku ktorému sa každý rok postupne pridáva stále viac ľudí.

„Podujatie nie je tento rok striktne organizované. Poteší nás, ak sa spoja ľudia, ktorým záleží na prostredí, v ktorom žijú, dajú sa dokopy, aby upravili, či vyčistili svoje okolie,“ vyjadrili sa organizátori, podľa ktorých sa budú čistiť najviac znečistené miesta rieky.

Pokiaľ ste sa rozhodli priložiť ruku k dielu, na upratovanie si so sebou nemusíte nosiť nič špeciálne. Ako informovali organizátori čistiacej akcie , vrecia a rukavice budú zabezpečené, rovnako ako aj pitný režim pre dobrovoľníkov. S akciou pomôže aj samotné mesto. Postará sa o zabezpečenie odvozu vriec vyzbieraných odpadkov.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Cesta pri škole pripomína tankodrom. Poslanec: Môže dôjsť k ohrozeniu našich detí!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM