Adriana Blahová Kultúra

Škôlkarky Natálka a Elizabeth: Farbičkami úspešne bojujú proti drogám

Predškoláčky z Materskej školy v Prílepoch Natálka a Elizabeth získali ocenenia vo výtvarnej súťaži zameranej proti drogám. Ich práce sú vystavené v Mestskom stredisku kultúry a športu v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkarky Natálka a Elizabeth: Farbičkami úspešne bojujú proti drogám
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa riaditeľky Materskej školy Zuzany Šalingovej, sú aj takéto súťaže jedným zo spôsobov, ako sa dá bojovať s drogovými závislosťami.

„Už od mala je potrebné deti varovať pred nástrahami, ktoré na ne číhajú na každom kroku. Aj v našej MŠ som sa venovala deťom na tému – boj proti drogám, kde som im vysvetľovala, aby si dávali pozor na to s kým sa rozprávajú, od koho si niečo zoberú , prípadne s kým by niekde odišli. Aby deti lepšie pochopili o čo ide, zhotovili sme výtvarné práce. Predškoláčky Natálka Ferencová a Elizabeth Školníková najlepšie vystihli tému boja proti drogám a ich práce boli inštalované na výstave v MsKŠ,“ hovorí riaditeľka MŠ v Prílepoch Zuzana Šalingová.

„Ocenené práce vybrala komisia v zložení Dagmar Zvalová, Zuzana Mičkeová a Lýdia Bajaníková a primátor Peter Lednár dievčatám odovzdal diplom, čo bol pre nich veľký zážitok, o ktorom ešte dlho rozprávali,“ dodáva riaditeľka zariadenia. K ďalším oceneným patria z MŠ Kalinčiakova Alica Baťalová, Filip Fáber, zo Slnečnej Nina Orságová, Filip Filipčík, zo Štúrovej Zina Miklášová, Henrieta Horváthová, zo Žitavského nábrežie Patrícia Kováčová, Tamara Ladungová.

ZO Základnej školy na Mojmírovej ulici boli ocenení Natália Novotová, Vanesa Petrovičová, z Pribinovej Eva Babocká, Lucia Dekrétová, z Robotníckej Bianka Mária Andrýsková, Laura Fabiánová a zo Základnej umeleckej školy Zuzana Pavlendová, Eva Štetková. Vyhodnotenie výtvarnej súťaže sa konalo pri príležitosti Európskeho týždňa boja proti drogám.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM