Iné športy

Adrenalín na dvoch kolesách: Country Cross Skýcov má za sebou ďalší ročník

Neďaleko Zlatých Moraviec sa konal motoristický sviatok. Machri na dvoch kolesách z celého Slovenska sa predviedli na dvojdňových pretekoch Countrycross Skýcov.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín na dvoch kolesách: Country Cross Skýcov má za sebou ďalší ročník
Zdroj: Marek Bača

Náš okres zažil počas víkendu veľkú motocrossovú udalosť pod názvom Country Cross 2017 Skýcov – Košariská. Jedná sa o dvojdňový pretek, ktorý je súčasťou domácich majstrovstiev v tomto športe. Jazdci sa vybláznili na 10 kilometrov dlhej motocrossovej dráhe za obcou Skýcov.

Úspešný Svitko

Pretek bol rozdelený na niekoľko kategórií. Zajazdili si veteráni, dorast, juniori a pripravená bola i špeciálna hobby disciplína. Okrem pohľadu na parádne jazdy si diváci užili i kultúrny a spoločenský program.

Prvenstvo v kategórii MM SR si vybojoval Štefan Svitko, ktorý počas dvoch súťažných dní získal dokopy 50 bodov. Druhú priečku obsadil Miroslav Ševela so 42 bodmi. O štyri body menej získal počas dvoch súťažných dňoch Marek Haviar, ktorý tak skončil tretí.

Dlhá tradícia

Motocross je na Skýcove populárnym športom dlhé roky. Prvé náznaky motocrossovej činnosti sa tu objavujú už v roku 1979, kedy začala v dedinke vznikať prvá motocrossová trať.

Na pár rokov potom síce nastal útlm, no tradícia tohto športu tu bola obnovená v roku 2001, kedy miestni mladí motoristi založili Motocross klub Skýcov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM