Veronika Kalinová Rôzne

50. stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska: Na Vrchhore to žilo slávnostnou atmosférou

V sobotu sa konal výstup turistov na Vrchhoru na počesť 50. výročia čitateľov Krásy Slovenska. Na jubilejnom stretnutí vystúpili aj rôzne folklórne skupiny, krstila sa kniha a konalo sa i slávnostné ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku 50. stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska: Na Vrchhore to žilo slávnostnou atmosférou
Zdroj: Dnes24.sk

Zachovaná tradícia

Prvý ročník výstupu čitateľov časopisu Krás Slovenska sa uskutočnil v máji roku 1964 na počesť prvého výročia úmrtia zakladateľa časopisu Krásy Slovenska Miloša Janočku na Veľkom Choči. Odvtedy sa táto tradícia dodržiava každý rok koncom mája na celom území Slovenska. Za 50 rokov sa vystriedali mnohé krásne vrcholy a výhľady našej otčiny. Tento rok okrúhleho výročia príchodu svätého Cyrila a Metoda sa čitatelia stretli na jednom z najstarších, historicky doložených miest v Tríbečskom pohorí.

Konal sa i slávnostný program

Organizátori z KST Ostrá Veľký Klíž, obec Veľký Klíž, regionálna rada KST Topoľčany a redakcia časopisu Krás Slovenska zorganizovali 50-ty ročník výstupu. „V premenlivom počasí a dobrej nálade sa stretli milovníci prírody a turistiky z celého Slovenska a o príjemnú atmosféru sa postarali folklórne a umelecké súbory z okolia,“ povedal predseda Klubu slovenských turistov Pustovník zo Sľažian Peter Smieška. Pri tejto príležitosti boli ocenení tvorcovia časopisu, vnuk a vnučka zakladateľov časopisu, okrem iného sa krstili knihy z vydavateľstva Dajama a nová zábavno-poznávacia hra Poznaj svoje Slovensko. „Verme, že v dobrej nálade a priaznivom počasí sa stretneme aj o rok na Branisku,“ dodal Peter Smieška s úsmevom.

Výstup na Vrchhoru: 50. výročie čitateľov Krásy Slovenska
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM