Richard Pročka Kultúra

50 rokov SZZ v Zlatých Moravciach

Piatkový večer patril oslavám 50-tky Slovenského zväzu záhradkárov v Zlatých Moravciach. Na kultúrnom podujatí privítali tých najvýznamnejších zo svojich radov. Prišiel aj prof. Ivan Hričovský.

Všetko sa začalo v apríli 1960. Na vzniku Základnej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov v Zlatých Moravciach sa podieľal aj Jozef Holečka. Práve jeho pamiatku si na úvod podujatia pripomenula minútou ticha celá sála Mestského kultúrneho strediska. Časy pokročili a dnes zväz v našom meste združuje 262 záhradkárov. Tento kultúrny večer bol vyvrcholením prezentácie ich úspechov na dvojdňovej Výstave ovocia, zeleniny a okrasných drevín.

Hlavnou ideou večera bol apel na nábor nových členov. Priemerný vek členov zväzu je 65 rokov. Podľa slov predstaviteľov Republikového výboru SZZ je potrebné osloviť záhradkárstvom novú krv. Nájsť cestu, ako zaujať moderného mladého človeka a uchovať tak prácu predošlých generácii. Popri odborných prednáškach prof. Jána Prasličku a tajomníka RV SZZ JUDr. Juraja Korčeka večer spríjemnili Spevácky zbor Benát z Machuliniec a Spevácky zbor Babičky zo Zlatých Moraviec.

K najpôsobivejším okamihom podujatia jednoznačne patrila prednáška prof. Ivana Hričovského. Nielen že sa výborne zhostil úlohy prednášajúceho, ale aj šarmantne vtipkoval a prezradil pár tajných trikov pre dámy. K dlhovekosti a stálej kráse stačia dve jabĺčka a tri oriešky denne. Ak by niektorá z Vás chcela zdravým spôsobom zhodiť nejaké to kilečko, prof. Hričovský odporúča aspoň jeden deň v mesiaci jablkovú diétu, čo predstavuje desať až dvanásť zjedených jabĺčok. Ale pozor, nesmiete okrem nich v tento deň zjesť nič iné.

50 rokov SZZ v Zlatých Moravciach
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM