Marián Strnádek Kultúra

4tá séria ŠaRAPaty už 8.októbra 2010 v KOMPAS KLUBE

Obsadenie :

VEC /koncert/ …ZVERINA /koncert/ TRETINA + VALDO VALAŠKA /koncert/ DJ SUPO /SOLJAZZ CREW/ _____________­________________________­_____ BIO :

VEC – Vec je jedným z najdlhšie pôsobiacich DJov a raperov na slovenskej hip-hopovej scéne. Začínal v 1992, kedy spoločne s Midim založili kapelu Trosky. Nasledovali skladby na kompilácii Zvuk ulice až kým v roku 1997 vyšiel na značke Sony BMG debutový a zároveň jediný album s názvom Trosky. Túto platňu možno s istotou označiť za klasiku, ktorá výrazne (no bohužiaľ aj tak nie dostatočne) ovplyvnila vývoj rapu na Slovensku i v Čechách. Vec sa už vtedy predstavil ako vynikajúci MC a zároveň aj producent. Po tomto albume nasledovali vinylové single so skladbami Atmo rytmo, Akože raperi, Calexcity, Taxa mi to páči, Si serieš do huby (spolu s Kontrafaktom). Ako aktívny DJ v roku 2000 vydal mixtape Sub beats mixx. V roku 2005 vyšiel Vecovi na značke EMI sólový debut Dobré ráno, kde si prizval kopec hostí – Kontrafakt, Zverinu, H16, Čistychova a ďalších. Ku skladbám Gde ste? a Na horách z tohoto albumu boli natočené aj klipy. Na rozdiel od debutu Trosiek, ktorého texty sa točia viacmenej okolo života v malom meste – Zlatých Moravciach – predstavuje Vec na sólovke aj nové témy a postrehy spojené so životom v Bratislave. Druhý album s názvom Funkčný veterán vydal Vecko v roku 2008 a predstavil na ňom skladby ako Turista, Tu alebo 1. milión. Medzi hosťami sú členovia rapových formácií ako Moja reč, Pio Squad, Supercroo a H16 ale aj speváčky Tina a Slivka z Pudingu Pani Elvisovej či legenda domácej hudobnej scény Richard Müller. Rok po vydaní albumu vyšla remixová platňa s názvom Funkčné remixy

ZVERINA – Zverina aka tatranský pes,Fikus M.U.C.(jeho starý pseudonym je)raper.Pochádza z malej dediny blízko Popradu,to však nemení nič na tom,že je Zverina jeden z najlepších mc´s na Slovensku! V roku 2005 mu vyšlo pod Street Production úspešné album SVETLO V TME,na ktorom hostovali naríklad Miky Mora,Čistychov,Moja Reč,Kardinál Korec(H16) atd. Zverina hostoval napríklad na VECovom albume alebo v kolaborácií s Čistychovom a Miky Morom v tracku AKCIA JASNÁ. Zverina je aj dobrý freestyle Mc´s a zúčastnil sa mnohých slovenských a českých freestyle battlov a vyhral taktiež súťaž v Prahe o 50 tisíc.Na jeho koncertoch ho doprevádza DJ Hlavolam(na striedačku s DJem Jazzym)

TRETINA + VALDO VALAŠKA Tretina člen už neexistujúcej skupiny ZeteM zo Zlatých Moraviec, ukončuje práce na pripravovanom debute „Verejné Tajomstvo“. Od roku 2005 (demo el.ka.po.) prešiel čas, kedy sa Tretina venoval viac párty DJingu ako vlastnej produkcii, no pred necelými dvomi rokmi začal pripravovať vlatné sólo. „Verejné Tajomstvo“ bude obsahovať 18 skladieb, ktoré boli nahraté a mastrované v Bodak Records (BA). Na produkčne vyváženom albume môžete počuť hudby od čoraz častešie objavujúceho sa Regulara, Peka z Galanty a samozrejme prispel aj samotný autor Tretina. „Celá koncepcia albumu je z môjho pohľadu, preto som nikdy nestál o "kamarátske“ na rýchlo zbúchané spolupráce" a asi preto je výber hostí užší. „Jackpot, speváčka Baška alebo Valdo možno nie sú známe mená ale myslím že nesklamú“. Termín vydania ešte nie je presne stanovený a album je práve vo fáze finálneho mastrovania.

DJ SUPO /SOLJAZZ CREW/ Známi to človek v rámci Zlato-moraveckej crew Soljazz. Nikomu netreba extra predstavovať je sa na čo tešiť!!!

ZAČIATOK : 20:00 KONIEC : 04:00

VSTUPNÉ :

PRVÝCH 50 návštevníkov za 3 € ostatní za 4 €

viac info, plagát a možno aj ďalší účinkujúci už čoskoro…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM