Adriana Blahová Rôzne

40. výročie ZŠ Š. Moysesa: Zaspievala aj Kristína Mečko

Základná škola Štefana Moysesa v Tesárskych Mlyňanoch oslavovala v sobotu 40. výročie. Dvojdňové oslavy zavŕšil vydarený program terajších i bývalých žiakov školy.

V piatok oslávila škola deň detí rôznymi hrami a súťažami. Popoludní privítala diskotékou žiakov z Čiech, ktorí prišli na výmenný pobyt. V sobotu sa odprezentovala samotná škola, a to najmä prácami svojich žiakov. Nasledovala svätá omša, ktorú slúžili bývalí žiaci.

Vyvrcholením bol sobotný program. Bol naozaj pestrý. Žiaci predviedli rozmanité talenty. Najmenší tancovali, spievali a skladali slovíčka. Šiestaci predviedli jazykovú zdatnosť anglickou rozprávkou o „kamennej polievke“, Stone soup. Vystúpili aj českí hostia. Na záver sa predstavila školská kapela.

Zaspievať k narodeninám prišla aj bývalá žiačka, mladá speváčka a herečka Kristína Mečko, známa ako Sára z Paneláku. Jej starý otec školu založil. Vystúpil aj operný spevák a bývalý žiak Juraj Šimko. „Som šťastná, že som riaditeľkou takej školy, ktorá má také úžasné deti a takých úžasných ľudí,“**** zhodnotila riaditeľka základnej školy Š. Moysesa, Helena Balková.

Video: Ján Suchodolinský

40. výročie ZŠ Š. Moysesa: Zaspievala aj Kristína Mečko
1
Galéria
tesare 40
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM