Richard Pročka Iné športy

10-ty ročník pretekov na Skýcove

Lákavé „profi“ mašinky v plnom nasadení, lákaví drsní zlí chlapci a lákavé stupienky víťazov. Proste na Skýcove bolo na čo pozerať. Súťažilo sa hneď o tri poháre!

Nedeľné popoludnie v Motocrossovom areály Košariska na Skýcove znamenalo trojnásobné preteky motoriek v kategóriách MX1, MX2, MX1-B, MX2-B, MX2-junior, MX4, MX4-nad 50 rokov a ČZ. Súťažilo sa v predposlednom kole Stredoslovenského pohára spojeného s kolom Slovenského pohára. Tomuto podujatiu predchádzalo kolo Stredoslovenského pohára spojené s Medzinárodnými majstrovstvami, ktoré sa konali 8-meho mája. Súčasťou dnešnej akcie bol aj pretek o pohár starostu obce Skýcov. Riaditeľ pretekov Marián Miškov dúfa, že v budúcom ročníku bude zápolenie v areály Košariska, patriacemu Motocross Clubu Skýcov, doplnené aj o kolá ďalších pohárov, ako sú napríklad Majstrovstvá Slovenska či Malokarpatský po­hár.

Prezident Motocross Clubu Skýcov Pavel Žikavský plánuje do aktivít v budúcnosti zapájať čoraz viac mladých ľudí a ďalej zveľaďovať vybavenie areálu Košariska. To, že o tento druh športu je obrovský záujem, dosvedčila aj veľká účasť. Desiatky súťažiacich a stovky povzbudzujúcich fanúšikov prichádzajúcich v komplet rodinných zostavách. V hľadisku areálu bolo vidieť hrdých rodičov, nadšených chalanov, ale aj dievčatá, ktoré na pretekárov žmurkali ostošesť pri každej možnej príležitosti. Pre návštevníkov boli pripravené stánky s občerstvením a na celú akciu dohliadali hasičské a záchranárske hliadky.

Kto sa nebojí rýchlosti, hluku zápoliacich motorov a zvíreného prachu, kto má rád motokrosové vzrušenie a príjemnú náladu v spoločnosti rodiny a známych je už teraz srdečne pozvaný členmi Motocross Clubu Skýcov na nasledujúci ročník, ktorý sa koná už na jar. Naša redakcia vás o všetkom bude včas informovať.

Sponzori podujatia: ViOn, Hydroservice, Vodostav, Interbeer, Agrok spol. s r. o. , BenátCentrum, Stavebniny Pramos a Aneko SK

**Výsledky: **

MX1 1 Štefan Svitko 2 Vladimír Kasala 3 Tomáš Pavlovčík

MX2 1 Juraj Popovicz 2 Ján Drobec 3 Peter Valyik

MX1-b 1 Martin Bednár 2 Peter Kopecký 3 Miroslav Škuba

MX2-b 1 Dušan Paulen 2 Marek Polak 3 Matúš Pavlovič

MX2 – junior 1 Michal Novocký 2 Patrik Jurík 3 Marcel Miškov

MX4 ČZ 1 Viktor Pagáčik 2 Miroslav Marônek 3 Ján Kocian

MX4 do 50 rokov 1 Marián Duchoň 2 Jozef Marenčák 3 Igor Ďurček

MX4 nad 50 rokov 1 Štefan Juráš 2 Ladislav Ružička 3 Slavomír Mrážik

10-ty ročník pretekov na Skýcove
1
Galéria
Čaká vás motocrossové šialenstvo!
1
Galéria
crossi
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM