Správy

ZUŠ-ka hľadá talenty: Prebiehajú prijímacie pohovory do všetkých odborov

Ak máte doma malého umelca či muzikanta a chcete v ňom talent rozvíjať ďalej, zbystrite pozornosť. Zlatomoravecká Základná umelecká škola aktuálne naberá talentované deti.

Ilustračný obrázok k článku ZUŠ-ka hľadá talenty: Prebiehajú prijímacie pohovory do všetkých odborov
Foto: Martin Sýkora

Prijímacie pohovory do všetkých odborov Základnej umeleckej školy v Zlatých Moravciach oficiálne začali a potrvajú do štvrtka v čase od 14.hod do 16:30 hod.

Povinnosť rodičov

Ako uviedlo vedenie Základnej umeleckej školy, prijímacie pohovory sa konajú v hlavnej budove školy na ulici Janka Kráľa 4 v Zlatých Moravciach. Miestnosti konania prijímacích pohovorov do jednotlivých odborov sú uverejnené na nástenke pri vchode do budovy ZUŠ a na webovej stránke školy.

„Povinnosťou rodičov a zákonných zástupcov žiakov je vyplnenie elektronickej prihlášky dostupnej na našej webovej stránke www.zuszm.sk pred príchodom na prijímacie pohovory. V prípade problémov s podaním elektronickej prihlášky, budú mať rodičia a zákonní zástupcovia možnosť vypísať elektronickú prihlášku v spolupráci s pedagógom na prijímacích pohovoroch,“ informuje škola.

Požiadavky na deti

Čo sa týka hudobného odboru, podľa zverejneného oznamu dieťa zaspieva ľubovoľnú pieseň, zopakuje po učiteľovi krátky rytmus a zaspieva krátku melódiu zahranú na klavíri. „Nevyžaduje sa znalosť nôt ani iné odborné vedomosti,“ dopĺňa škola.

V rámci tanečného odboru sa skúmajú pohybové schopnosti, zmysel pre rytmus a cítenie hudby. „Do tanečného odboru prijímame deti od 6 rokov,“ informuje ZUŠ-ka.

I výtvarný odbor má svoje vlastné pravidlá. „Na prijímacie pohovory si deti prinesú 2 až 3 domáce práce, v ktorých hodnotíme výtvarné cítenie a cit pre líniu, tvar a farby,“ spresňuje škola.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM