Peter Klimant Rôzne

Zubár z nášho mesta to povedal otvorene: Chrup Zlatomoravčanov? Je to bieda!

Aj vy otáľate s preventívnou prehliadkou u zubára? Nemali by ste. Stomatológ zo Zlatých Moraviec otvorene prehovoril o zdravotnom stave chrupov Zlatomoravčanov. A nie je to veľmi úsmevné...

Ilustračný obrázok k článku Zubár z nášho mesta to povedal otvorene: Chrup Zlatomoravčanov? Je to bieda!
Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecký zubný lekár Pavol Kapsa pracuje vo svojom fachu už viac ako 30 rokov. Denne ošetrí sedem až desať pacientov, no niekedy ich vraj býva pätnásť až dvadsať. Napriek tomuto vysokému počtu podľa jeho slov Zlatomoravčania stále nechodia na preventívne prehliadky tak často, ako by mali.

„Je to tak pol na pol. Tí čo nechodia na prehliadky, si vyťahujú peniaze z vačku, nakoľko im poisťovňa niektoré úkony nehradí ani len čiastočne,“ vyjadril sa Pavol Kapsa, ktorý chodí na preventívne prehliadky ku svojmu synovi, taktiež zubárovi.

Ostrieľanému zubárovi sme položili aj zásadnú otázku. V akom stave teda majú chrup Zlatomoravčania? Odpoveď však rozhodne nie je potešujúca.

„Je to bieda, hlavne u starších, no prekvapia ma aj niektorí mladší,“ odpovedal známy zubár, ktorý sa počas svojej praxe stretol aj s množstvom rôznych kurióznych prípadov. Dočítať sa o nich môžete v rozhovore: Kuriózne prípady zubára z Moraviec: Neuveriteľná žiadosť dievčiny aj prosba o vytrhanie všetkých zubov

Foto: osobný archív Pavla Kapsu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM