Veronika Kalinová Rôzne

Známe tváre o obľúbených zákutiach: Primátor prezradil, ktoré miesto v Moravciach má najradšej

Mesto Zlaté Moravce má rozhodne veľa pekných zákutí. Obľúbené miesta v Moravciach majú aj známe tváre. V našom novom seriáli nás s nimi oboznámia. Tentoraz sme vyspovedali samotnú hlavu nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre o obľúbených zákutiach: Primátor prezradil, ktoré miesto v Moravciach má najradšej
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Peter Lednár nám prezradil svoje najobľúbenejšie zákutia Zlatých Moraviec. Čo teda má v našom meste rád a ktoré miesto je doslova jeho srdcovou záležitosťou?

„Veľmi rád sa prechádzam po celom našom meste, hlavne na jar, kedy sa zeleň prebúdza a krásne šatí ulice, sídliská, mestské časti a parky. Nedá mi nespomenúť a poukázať hlavne na krásnu alej čerešne – sakury, ktorá skrášľuje na jar centrum nášho mesta romantickými, plnými purpurovo-ružovými kvetmi,“ povedal primátor Peter Lednár.

Ako ďalej prezradil, keď si potrebuje utriediť myšlienky a rozhodnutia, rád si zájde, najlepšie zavčas rána, do kostola sv. Michala Archanjela, kde rád v tichosti rozjíma. Primátor Zlatých Moraviec má aj svoje najobľúbenejšie miesto, ktorým je Župný dom.

„Mojou srdcovou záležitosťou je Župný dom, ktorý je podľa môjho názoru najvýznamnejšou národnou kultúrnou pamiatkou Zlatých Moraviec a historickým symbolom tohto mesta, a preto ma veľmi trápi jeho súčasný zúbožený stav,“ povedal Lednár.

Pre vysvetlenie dodal, že mesto nemá toľko financií, aby ho mohlo opraviť samé, preto sa snažia na jeho záchranu získať granty a európske fondy. „Od začiatku môjho nástupu som chcel poukázať na čaro a hodnotu tejto budovy , čo bolo aj dôvodom rekonštrukcie aspoň jeho malej časti a ukázať všetkým krásu, ktorú v sebe ukrýva,“ povedal na záver primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM