Peter Klimant Kultúra

Známa veselohra v šate nášho regiónu: Pri Moravciach sa odohrá lákavá divadelná premiéra

Divadla nie je nikdy dosť, špeciálne nie v našich končinách. Preto každého fanúšika tohto druhu kultúry isto poteší správa, že sa neďaleko Moraviec uskutoční premiéra známej veselohry, zaujímavo upravenej pre náš región.

Ilustračný obrázok k článku Známa veselohra v šate nášho regiónu: Pri Moravciach sa odohrá lákavá divadelná premiéra
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Divadelný súbor INOVEC Čierne Kľačany pripravuje premiéru divadelného predstavenia na motívy veselohry Jozefa Gregora Tajovského „Ženský zákon po kľačiansky“, ktoré sa uskutoční túto nedeľu o 17.00 hodine v sále kultúrneho domu v Čiernych Kľačanoch.

Obľúbená veselohra bude stvárnená špeciálne po kľačiansky. „Rozhodli sme sa, že pôvodné stredoslovenské nárečie a prostredie prenesieme pod čierno-kľačianske lipy, kde sme spojili divadlo, folklór a hlavne humor do dobrej zábavy,“ hovoria kľačianski umelci.

Ako ďalej divadelníci prezradili, pripravovaná veselohra je plná lásky, dramaticko-komických hádok, intrigánskych klebiet, mamonárstva, ktoré rozprúdia kolotoč nedorozumení, ako aj vyobrazenie negatívnych vlastností ženskej povahy ako sú tvrdohlavosť, neústupčivosť a zaslepenosť a všetko je riadené „ ženským zákonom“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM