Veronika Kalinová Rôzne

Zlatomoravský jarmok už od zajtra: Pozrite si, čo všetko nás čaká...

Už zajtra nás čaká Zlatomoravský jarmok, ktorý bude tento rok slávnostnejší než po minulé roky. Mesto totiž oslavuje 900. výročie prvej písomnej zmienky. Na čo všetko sa môžete tešiť? A pozor aj na dopravné obmedzenia!

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravský jarmok už od zajtra: Pozrite si, čo všetko nás čaká...
Zdroj: Dnes24.sk

Program bude pestrý a vskutku bohatý

V piatok 27. septembra sa od 13-tej hodiny začne slávnostný program jarmoku. Zlatomoravčanov svojou prítomnosťou potešia hostia ako Štefan Skúcaný, Otto Weiter i legendárny Pavol Hammel. Okrem hostí je pre návštevníkov pripravený stredoveký šerm, vystúpenia tanečných skupín, mažoretky a večer sa môžu najmä mladí tešiť na koncerty zlatomoravských kapiel. Jarmočná sobota sa bude niesť skôr vo folklórnom duchu. Vystúpi Rocháň, Kolovrátok, Chyzerovčanka a iné skupiny.

K jarmoku neodmysliteľne patria aj kolotoče

Na svoje si na Zlatomoravskom jarmoku 2013 prídu aj deti. Tešiť sa môžu okrem iného aj na obľúbené kolotoče. „Nebude chýbať ani tradičný jarmočný tovar vlastných výrobkov remeselníkov – výrobky z dreva, keramiky, kože, prútia a podobne. Na jarmoku bude aj ľudová technická zábava v podobe kolotočov a iných atrakcií,“ uviedol Peter Kmeť. Jedným z najväčších lákadiel bude bezpochyby i ohňová show, ktorá v piatok začne presne o 20.00 hod.

Stánky plné tovaru i občerstvenia

Zlatomoravčania sa môžu tešiť na bohatý predajný tovar i chutné občerstvenie. „Predávať sa bude od textilného tovaru, odevy, koženej galantérie, priemyselného tovaru, domácich potrieb, drogérie, kozmetiky, hračiek, bižutérie, cukroviniek, pochutín až po občerstvenie, predaj burčiaku, vína, tekvicových semiačok,“ bližšie uviedol referent Peter Kmeť.

Prechod cez centrum sa uzatvorí

Od štvrtku 26. septembra dôjde od 18.00 hod. k uzávierke štátnej cesty v centre Zlatých Moraviec, ul. Námestie Andreja Hlinku a ul. Župná a miestnych komunikácií S. Chalupku, J. Kráľa, Migazziho a A. Kmeťa, ako o tom informoval primátor mesta Peter Lednár.

Uzávierka bude trvať do soboty do 18.00 hod. Pre vodičov bude pripravená obchádzková trasa, ktorá bude vyznačená dočasným dopravným značením. Obchádzková trasa bude presmerovaná po ul. Sládkovičova, 1. mája, Duklianska.

Presný program Zlatomoravského jarmoku nájdete aj v našej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Program Zlatomoravského jarmoku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM