Správy

Zlatomoravská nemocnica rozširuje spoluprácu: Nadviaže ju so zvolenskou nemocnicou

Nemocnica Zlaté Moravce od decembra rozbieha úzku spoluprácu s laboratóriom Nemocnice Zvolen. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravská nemocnica rozširuje spoluprácu: Nadviaže ju so zvolenskou nemocnicou
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, od decembra rozbieha úzku spoluprácu s laboratóriom Nemocnice Zvolen čo podľa vedenia zlatomoravskej nemocnice znamená, že laboratórium zvolenskej nemocnice bude zabezpečovať vyšetrenia vzoriek u hospitalizovaných aj ambulantne vyšetrovaných pacientov a pacientom z viacerých ambulancií externých lekárov.

„Úspešnosť laboratória závisí nielen od výsledkov testov, ale aj od pracovných postupov a ich organizácie. Vďaka novému partnerstvu môže Nemocnica Zlaté Moravce pacientom poskytnúť starostlivosť s najvyššou kvalitou,“ informuje Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti AGEL.

Kvalitné vyšetrenia

Ako ďalej povedala, biochemické vyšetrenie poskytuje v rámci laboratórnych vyšetrení 60 až 70 percent informácií o pacientovi a význam biochemického vyšetrenia je daný tým, že informuje o metabolických funkciách, má široký rozsah, je relatívne ľahko dostupné a príliš nezaťažuje pacienta.

„Zárukou kvality laboratórnej práce v Nemocnici Zlaté Moravce sú osvedčenia nezávislej medzinárodnej externej kontroly kvality pre všetky vyšetrenia. Pre dosiahnutie vysokej kvality a úrovne diagnostiky používa nemocnica moderné prístroje a štandardné vyšetrovacie postupy,“ povedala Sivá.

„Na všetky vyšetrenia máme certifikát, ktorý vydáva nezávislé externé kontrolné laboratórium“ hovorí vedúci lekár oddelenia Milan Rebek, „Získali sme osvedčenia o účasti a certifikáty pre všetky metodiky, externej kontroly kvality, ktorých sme sa zúčastnili, a ktoré na úhradu zdravotných výkonov požadujú zdravotné poisťovne. Denne vykonávame vnútornú kontrolu kvality presnosti a správnosti jednotlivých metodík,“dodá­va Rebek.

Tisíce výkonov

Nemocnica podľa Sivej za posledné obdobie obstarala dva moderné analyzátory, ktorými znižuje celkové náklady oddelenia a vykonáva nadštandardný počet vyšetrení za hodinu.

„Priemerne na klinickú biochémiu za jeden mesiac pripadalo v minulom roku približne 40 000 výkonov­.Priemer na hematológii za jeden mesiac sa priblížil k 9 700 výkonom,“ uvzádza hovorkyňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM