Peter Klimant Rôzne

Zlatomoravecké cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravecké cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi zlatomoraveckými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

Za najobávanšjší úsek Zlatých Moraviec označilo najviac opýtaných vodičov známu križovatku pred mestským úradom. „Jednoznačne je tam najviac obáv, pretože to tam veľa ľudí, čo napríklad prídu z Nitry, vôbec nepoznajú, ktorá je hlavná a ktorá je vedľajšia cesta. To ale žiaľ ani niektorí Zlatomoravčania stále nevedia,“ vysvetľuje vodič Marián (27).

Medzi obávané miesta na zlatomoraveckých cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili hneď celý jeden cestný úsek. Je ním Župná ulica so svojím kockovým povrchom. Takzvané „mačacie hlavy“ sú podľa mnohých vodičov dosť veľkým problémom. „Najnebezpečnejšou ulicou je Župná ulica. Tie kocky sú v zlom stave. Pri daždi alebo snehu je to tam veľmi nebezpečné. Som za výmenu na riadny asfalt,“ hovorí Karol (34).

Našu trojicu obávaných miest uzatvára ďalšia cesta z centra Zlatých Moraviec. Je ňou Bernolákova ulica, konkrétne úsek pred Mestskou Nemocnicou. „Vodiči tam parkujú veľmi chaoticky. Pri vychádzaní z tohto parkovania je zle vidieť na cestu a riziko kolízie je vysoké. Raz som tam tak skoro narazil. Vodič sa predomnou z ničoho nič vyrútil na cestu. Vychádzal z parkovania a očividne ma vôbec nevidel,“ prezradil nám vodič Jozef (44).

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na klimant@global24.sk.

Na fotke: Bernolákova ulica (IK)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM