Peter Klimant Rôzne

Zlatomoravecká škola sa zmenila na transfúznu stanicu: Krv darovali študenti, učitelia aj ľudia z mesta

Krásne gesto zlatomoraveckej strednej školy. Študenti a dobrovoľníci sa rozhodli darovať tú najvzácnejšiu tekutinu. Stalo sa tak v rámci Študentskej kvapky krvi.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravecká škola sa zmenila na transfúznu stanicu: Krv darovali študenti, učitelia aj ľudia z mesta
Zdroj: Dnes24.sk

V Strednej odbornej škole technickej, Ul.1.mája 22, Zlaté Moravce sa vo štvrtok uskutočnila Študentská kvapka krvi. Škola túto peknú humanitárnu akciu zorganizovala v spolupráci so Slovenským červeným krížom v Nitre.

„Študentskej kvapky krvi sa zúčastnili žiaci a pedagógovia stredných škôl Zlatých Moraviec, ako aj darcovia krvi z radov občanov,“ hovorí riaditeľ školy Dušan Husár. Podľa jeho vyjadrenia bola akcia veľmi úspešná, o čom svedčí aj počet úspešných odberov. Najvzácnejšiu tekutinu tu darovalo až 49 osôb.

„Žiaci, pedagógovia, ako aj verejnosť týmto nezištným spôsobom prispeli k odberu tak vzácnej tekutiny dôležitej pre život, ako je krv,“ povedal na záver riaditeľ, ktorý v mene organizátorov ďakuje všetkým zúčastneným ľudom.

Foto: Stanislav Šurda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM