Peter Klimant Rôzne

Zlaté Moravce sa zapoja do Dňa Zeme: Čo všetko sa bude v našom meste diať?

Deň Zeme nám každý rok pripomína, aby sme neboli ľahostajní voči životnému prostrediu, ktoré je veľmi krehké a preto sa oň treba pravidelne starať. Každoročne sa do tejto akcie zapájajú mnohé mestá, výnimkou nie sú ani Zlaté Moravce. Čo sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce sa zapoja do Dňa Zeme: Čo všetko sa bude v našom meste diať?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Deň Zeme sa každoročne po celom svete koná 22. apríla, čo tento rok spadá na stredu. Do tohto sviatku našej planéty sa zapájajú aj Zlaté Moravce. Mesto spoločne s Mestským strediskom kultúry a športu (MSKŠ) pri tejto príležitosti pripravuje celú sériu podujatí.

Tie začínajú už v utorok, kedy o desiatej hodine doobeda prebehne sadenie platanu primátorkou mesta na Sládkovičovej ulici. V stredu sa môžeme tešiť na zaujímavú prednášku a premietanie filmu, ktoré prebehnú v priestoroch MSKŠ so začiatkom o deviatej hodine a koniec je naplánovaný na obed. Vo štvrtok o desiatej hodine v MSKŠ si budeme môcť prezrieť výstavu prác našich najmenších na tému Deň Zeme i s vyhodnotením. Celá akcia sa v Zlatých Moravciach zo strany mesta zavŕši v piatok. Budú sa čistiť Moravce obyvateľmi, žiakmi a pracovníkmi škôl.

To však nie je všetko. Okrem mesta sa upratovať Zlaté Moravce rozhodla aj skupina dobrovoľníkov, ktorá svoju čistiacu akciu začína v sobotu so začiatkom o deviatej hodine. Stretávacie miesto je parkovisko pred Billou, pridať sa môže každý. Nový lusk dostane Žitava, naše parky a kalvária.

Deň Zeme je venovaný Zemi. Ide o ekologicky motivovaný sviatok, ktorí upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia a dáva priestor na diskusiu o možných riešeniach.

Foto: ilustračné (Mestský park Zlaté Moravce)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM