Zuzana Vajayová Futbal

Zlaté Moravce myslia na triumf v Slovenskom pohári

Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce si chcú v jarnej časti Corgoň ligy udržať šieste miesto v tabuľke a zabojovať o triumf v Slovenskom pohári.

Na stredajšej tlačovej konferencii to zdôraznil majiteľ klubu Viliam Ondrejka.

„Veľmi sa tešíme na jarné boje, pretože po jeseni sme skončili na veľmi peknom šiestom mieste. Zimná príprava ukázala, že mužstvo má na to, aby toto umiestnenie udržalo. Našim cieľom je pritiahnúť do hľadiska diváká, pretože si to zaslúži Corgoň liga i naši hráči. Mojím snom a veľkou túžbou je víťazstvo v Slovenskom pohári. Veľmi by sme chceli zopakovať úspech z roku 2007. V týždni som bol v kabíne, mal som príhovor k hráčom, povedali sme si pravidlá hry, ktorými sa chceme riadiť aj naďalej.“ povedal Ondrejka.

Prípravné obdobie hodnotil hlavný tréner Juraj Jarábek: „S prípravou na jarnú časť súťaže som veľmi spokojný. Prebehla v domácich podmienkach, kde máme k dispozícii všetko čo potrebujeme. Prialo nám aj počasie, už dve týždne trénujeme na prírodnej tráve, čo považujem za veľkú výhodu. Kader máme stabilizovaný i keď úzky, dúfam že zdravotný stav hráčióv nám dovolí odohrať úspešnú jar. Vydaril sa nám turnaj Tipsport ligy, kde sme sa stretli s kvalitnými súpermi hlavne z Českej republiky. Z nových hráčov sa v príprave dobre ukazoval Brčák, verím že nám pomôže aj Žilák, ktorý prišiel zo Žiliny na poslednú chvíľu. Chceme hrať ofenzívny futbal a pritiahnúť čo najviac divákov na tribúny,“ povedal Jarábek.

Na záver vystúpil aj kapitán FC ViOn Peter Kuračka: „Sme radi, že končí fáza zimnej prípravy, už sa tešíme na jarné boje v CL a SP. Príprava bola dobrá, hodnotím ju veľmi kladne. Chceme hrať atraktívny futbal, výhrávať zápasy a získavať body. Chceli by sme pritiahnúť diváka na tribúny, udržať postavenie v tabuľke a keď to bude možné poskočiť aj vyššie.“

Odišli: Miloš Stojanovič (Srb.), Ladislav Žák (Topoľčany), Jozef Novota (Nitra), Róbert Tomko (Bardejov), Ján Hözl (hľadá angažmám), Matej Náther (vyradený z kádra).

Prišli: Andrej Brčák Námestovo , Adam ŽILÁK – Žilina, Juraj KURÁN – Slovan BA, Matúš Bôžik – Levice, Martin HRUŠKA – v jednaní.

Káder na jarnú časť CL: brankári: Martin KUCIAK, Patrik BREZINA, Lukáš ČAPO obrancovia: Martin CHREN , Pavol MAJERNÍK, Marek JANEČKA, Patrik PAVLENDA, Peter FARKAŠ stredopoliari: Milan PAVLOVIČ , Peter KURAČKA, Juraj TOMÁŠEK, Peter ORÁVIK, Martin ONDREJKA, Martin BABIC, Juraj KURÁŇ, Pavol ZEMANOVIČ, Matúš Bôžik, Adam ŽILÁK útočníci: Karol PAVELKA , Andrej BRČÁK, Adrián CANDRÁK – útočníci Realizačný tím: Juraj Jarábek – hlavný tréner Milan IVANKA – asistent trénera Ján ROSINSKÝ – asistent trénera Vladimír ČERVENÝ – vedúci mužstva MUDr. Jozef MADA – lekár František ONDREJKA – masér mužstva

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM