Peter Klimant Futbal

Záver sezóny bez víťazstva: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali na trávniku Trnavy

Zlatomoravecký futbalový klub FC ViOn odohral posledný zápas fortunaligovej sezóny 2015/2016. Naši chalani si v tomto stretnutí zmerali sily s mančaftom Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Záver sezóny bez víťazstva: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali na trávniku Trnavy
Foto: Rastislav Búgel

Stretnutie začal lepšie hosťujúci ViOn, ktorý sa v 3. minúte ujal vedenia zásluhou Kuzmu. Domáci urobili chybu v strede poľa a hosťujúci útočník zakončil rýchlu kontru. Po góle prevzali iniciatívu domáci, mali viac z hry, ale do zakončenia ich obrana súpera nepúšťala. V 13. minúte mohli hostia zvýšiť z podobnej akcie ako v 3. minúte, opäť sa k zakončeniu dostal Kuzma, no našťastie pre Spartak vystrelil vedľa. Z protiútoku brankár Kováč vyrazil „bombu“ Kadleca na roh. V 22. minúte sa po chybe Godála opäť dostal do zakončenia Kuzma, prehodil vybiehajúceho Jakubecha, ale lopta minula opustenú bránu. V 26. minúte brankár Kováč kryl ďalekonosnú strelu Haliloviča. V 36. minúte ViOn zvýšil na 2:0, keď Orávik po prečíslení trnavskej obrany na druhý pokus dostal loptu do siete. V poslednej minúte prvého polčasu sa domácim podarilo znížiť, keď Mikovič uvoľnil Schranza a ten zblízka poslal loptu vedľa Kováča do opustenej brány.

Úvodná 10-minútovka druhého polčasu patrila Spartaku, no ani striedajúcemu Tambemu ani Bellovi sa nepodarilo streliť gól a Kováča nedokázal prekonať ani Schranz. V 58. minúte potiahol akciu domácich po ľavej strane Mikovič a po jeho prihrávke Depetris zblízka pretlačil loptu do siete Kováča. V 66. minúte upútalo pekné sólo Haliloviča, jeho krížnu strelu Kováč stačil vytlačiť na roh a po jeho zahratí Schranz dostal domácich do vedenia. Na výsledku 3:2 sa už nič nezmenilo, hoci hostia mali dve dobré možnosti na vyrovnanie, no najskôr brankár Jakubech zneškodnil nožničky Slančíka a päť minút pred koncom Kuzma, ktorý sa ocitol sám pred Jakubechom, vystrelil tesne vedľa ľavej žrde. Solídne stretnutie na záver sezóny v podaní oboch mužstiev prinieslo domácim tesné, ale zaslúžené víťazstvo.

FC Spartak Trnava – ViOn Zlaté Moravce 3:2 (1:2)


Góly: 45. a 66. Schranz, 58. Depetris – 3. Kuzma, 36. Orávik. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Mikovič, Čonka – Pintér, 4650 divákov.

Zostavy a striedania:

  • Trnava: Jakubech – Kadlec, Horník (46. Tambe), Godál, Čonka – Greššák, Bello – Schranz, Mikovič, Halilovič (86. Košťál) – Depetris (90. Majtán)
  • FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Karlík, Tipurič, De Souza, Pintér – Krznarič, Bariš – Orávik, Školnik (72. Gešnábel), Slančík (79. Rejdovian) – Kuzma

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM