Peter Klimant Samospráva

Zamestnanci si môžu vydýchnuť: Chvíle bez výplaty sú zažehnané, mesto prišlo s novým riešením

Záhradnícke služby mali na krku šesť exekúcií. Problém bolo treba riešiť. Mesto pôvodne chcelo urobiť opatrenia, pri ktorých hrozilo, že by zamestnanci mestského podniku zostali na určitý čas bez výplat. Radnica však prišla s novým riešením.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci si môžu vydýchnuť: Chvíle bez výplaty sú zažehnané, mesto prišlo s novým riešením
Zdroj: Dnes24.sk

Na problém s exekúciami Záhradníckych služieb sme vás upozornili v utorok. Reálne hrozilo, že zamestnanci mestského podniku zostanú na určitý čas bez výplat. Radnica nám poskytla nové informácie, podľa ktorých by sa tento scenár naplniť nemal. „Mesto tento týždeň exekútorovi sumu cca 23 000 eur zaplatilo,“ informovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

„Sumu cca 23 000 eur, ktorú muselo mesto poukázať na exekúcie, bude do konca tohto roka po častiach postupne stŕhať Záhradníckym službám z každomesačného príspevku, aby jednak dodržalo finančnú disciplínu a jednak, aby nezostali Záhradnícke služby bez prostriedkov na výplatu miezd zamestnancov,“ prezradila Vozárová nové riešenie mesta.

Podľa Vozárovej mesto uvoľní Záhradníckym službám do konca augusta 15 000 eur. „Zamestnanci Záhradníckych služieb sa teda nemusia báť, že by zostali úplne bez príjmu,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM