Peter Klimant Samospráva

Zamestnanci mesta sa tešia z odmien: Toľkoto eur vyplatila radnica svojim zamestnancom!

Koncom roka sa okrem vianočných prianí zvyknú vo veľkom rozdávať i koncoročné odmeny. Tie neobišli ani pracovníkov mesta Zlaté Moravce. Z mestskej kasy na odmeny putoval takýto balík peňazí....

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci mesta sa tešia z odmien: Toľkoto eur vyplatila radnica svojim zamestnancom!
Zdroj: Dnes24.sk

„Koncoročné odmeny boli vyplatené všetkým zamestnancom Mesta Zlaté Moravce,“ prezradila hovorkyňa mesta Mária Vozárová. Tu podľa nej spadajú zamestnanci pracujúci na Mestskom úrade, Mestskej polícii, v materských školách, školských jedálňach, Centre voľného času, v Zariadení s opatrovateľskou službou, v opatrovateľskej službe. Celkovo až 147 zamestnancov.

Ešte pred voľbami

Týmto všetkým pracovníkom boli podľa Vozárovej odmeny vyplatené už v novembri, teda ešte pred komunálnymi voľbami. A koľko na ne z mestskej kasy dokopy šlo? „Koncoročné odmeny boli v celkovej výške cca 46 tisíc eur,“ povedala Vozárová.

Výška jednotlivých odmien bola podľa hovorkyne navrhnutá vedúcimi zamestnancami, ktorí „najlepšie vedia posúdiť kvalitu práce svojich podriadených.“

Pri rozdeľovaní odmien sa podľa Vozárovej prihliada najmä na kvalitné vykonávanie pracovných činností alebo na vykonanie práce presahujúcej rámec pracovných činností vyplývajúcich z dohodnutého druhu práce, na splnenie mimoriadnej pracovnej úlohy alebo osobitne významnej pracovnej úlohy, alebo vopred určenej cieľovej pracovnej úlohy, prípadne jej ucelenej etapy.„V prípade vedúcich zamestnancov sa prihliada aj na mieru a rozsah zodpovednosti za zverený úsek,“ vysvetlila hovorkyňa.

Z kade na to zobrali?

46 tisíc však nie je malý peniaz. Zaujímalo nás preto, kde sa v mestskom rozpočte našla takáto suma. „Pri hospodárení s rozpočtom určeným na mzdy zamestnancov sa snažíme hospodáriť počas roka tak, aby sme ušetrili aj na koncoročné odmeny, na ktoré ľudia čakajú a sú nielen ocenením za kvalitné pracovné výkony, ale i motivujúcim faktorom do ďalšej práce,“ odpovedala Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM