Veronika Kalinová Rôzne

Zaľúbenci si v meste povedali svoje áno: Hádajte, koľko svadieb zažili za rok Moravce!

Povedať si svoje áno Zlatomoravčanov v roku 2013 lákalo. Dôkazom sú desiatky svadieb, ktoré Moravce za minulý rok zažili. Niektorí Zlatomoravčania si brali aj cudzincov z rôznych európskych krajín.

Ilustračný obrázok k článku Zaľúbenci si v meste povedali svoje áno: Hádajte, koľko svadieb zažili za rok Moravce!
Zdroj: Webnoviny.sk

K novému roku patrí aj každoročná sumarizácia matričných údajov v predošlej kapitoly obdobia s názvom 2013. Zisťovali sme, koľko Zlatomoravčanov si povedalo svoje áno a medzi partnermi neboli len našinci.

V minulom roku sa v Zlatých Moravciach zosobášilo celkom 65 párov, pričom „úradných“ zaznamenala matrika 21. Cirkevných si pre zmenu zvolilo viac zaľúbencov, a to 44 párov. Manželstvo dokonca uzavreli v Zlatých Moravciach aj traja cudzinci. Sobáše sa tak v našom meste uzatvárali aj s príslušníkmi iných krajín, konkrétne to boli sobáše s partnermi z Česka, Ruska a Rumunska.

Niektorí Zlatomoravčania sa však nesobášili v Zlatých Moraviec, ale v iných slovenských mestách alebo v zahraničí. „Do evidencie obyvateľov bolo v roku 2013 doručených 86 oznámení o uzavretí manželstva obyvateľov, ktorí majú trvalý pobyt v Zlatých Moravciach,“ uviedla na záver Monika Danišová, referentka oddelenia vnútornej správy a služieb občanom v Zlatých Moravciach.

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM