Veronika Kalinová Futbal

Začína sa jarná časť Corgoň ligy: ViOn Zlaté Moravce si určil jasné ciele

Zlatomoravský futbalový tím FC ViOn Zlaté Moravce má jasný cieľ. Hodlá na jar zbierať body a posunúť sa v tabuľke Corgoň ligy čo najvyššie.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa jarná časť Corgoň ligy: ViOn Zlaté Moravce si určil jasné ciele
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Branislava Mráza sa na jarnú časť sezóny pripravovali výlučne v domácich podmienkach. Počas prípravy ViOn odohral osem stretnutí s bilanciou 5–1–2 a so skóre 17:10, najlepším strelcom bol Pavelka s piatimi gólmi.

Zranený Pintér

„Najväčšou posilou mužstva je to, že káder zostal prakticky spolu. Mužstvo v zimnej príprave splnilo všetko, čo malo naplánované,“ povedal majiteľ klubu Viliam Ondrejka. Aj trénera Branislava Mráza teší fakt, že káder sa obmenil minimálne.

„Som rád, že káder mužstva zostal na 99 percent spolu. V príprave sa nám vyhýbali vážnejšie zranenia, trápi nás len zdravotný stav Michala Pintéra, ktorý má málo natrénované. Najväčším je odchod Obročníka, zmenili sme preto spôsob hry v stredovej formácii. Cieľom mužstva je vyrovnaná sezóna, zbieranie bodov a v tabuľke posun smerom nahor,“ povedal tréner Mráz.

Cieľom je stúpanie v tabuľke

K začiatku sezóny sa vyjadril aj kapitán Martin Babic: „Zimná príprava bola náročná a dlhá. Všetci v kabíne sme čakali na tento týždeň, tešíme sa do Senice na prvý jarný majstrovský zápas, všetci veríme, že v tabuľke budeme stúpať vyššie,“ uviedol Babic.

Zostavenie kádra:

odchody: Michal Obročník do Slovana Liberec (ukončenie hosťovania), Róbert Vaniš a Patrik Sabo do Slovana Bratislava (ukončenie hosťovania) Ľubomír Bernáth

príchody: Irfan Hadžič (Inter Zaprešič), Marius Charizopulos zo Šale, Karol Pavelka z Karvinej, Ladislav Žák z Topoľčian, Jozef Novota Slažany.

káder ViOn-u Zlaté Moravce:
brankári: Martin Kuciak, Patrik Brezina, Jozef Novota
obrancovia: Patrik Pavlenda, Pavol Majerník, Peter Chrappan, Martin Chren, Michal Pintér, Adrián Candrák, Marius Charizopulos
stredopoliari: Peter Orávik, Martin Babic, Lukáš Kováč, Martin Ondrejka, Martin Pribula, Peter Mazan, Luis Fernando Furtado Bolinha
útočníci: Irfan Hadžič, Lukáč Szabó, Karol Pavelka, Lukáč Mihálik, Ladislav Žák

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM