Peter Klimant Rôzne

Začiatok prázdnin: Zlatomoraveckí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?

Deti dnes posledný krát v tomto školskom roku zasadli do školských lavíc. Prichádzajú dva mesiace bezstarostného ničnerobenia a radosti. Pre rodičov, však, toto obdobie až také radostné nie je. Mnohí majú hlavu v smútku z toho, ako sa počas voľných dní o svoje ratolesti postarať.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Zlatomoraveckí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?
Zdroj: TASR

Dnes sa brány škôl v tomto školskom roku otvorili posledný krát. Deti sa už tešia na vytúžené prázdniny, rodičov čaká ťažká úloha, ako zabezpečiť na dva mesiace voľna svojim ratolestiam dozor a program. Po miestach v prímestských táboroch sa tento rok len tak zaprášilo, čo dokazuje, že rodičov, ktorí nevedia, čo s deťmi počas prázdnin je mnoho.

„No bude to teraz trošku ťažké, ale zvládneme to. Samko ide od pondelka k jedným starkým na prázdniny. Pôjde ešte aj k mojím rodičom potom. Aj na tábor pôjde, ale to až v auguste. Medzitým bude chodiť vypomáhať môj brat, čo je teraz nezamestnaný, tak má čas dohliadať naňho. Inak neviem ako by sme to zariadili,“ hovorí mamina Andrea (35).

„Tábor nebude tento rok žiadny. Za tú mzdu si to dovoliť s mužom nemôžeme, keďže máme až tri deti. Jedna babka i druhá babka budú chodiť vypomáhať,“ prezradila Lucia (38), ktorá je za tie roky na toto náročné obdobie už pripravená. „Budú aj dovolenky nejaké, tak to určite ako vždy zvládneme. Dovolenkovať len doma budeme, do Nitry na kúpalisko a tak,“dodala Lucia.

Letný tábor nie je na pláne ani v rodine Simony (34). „Tábory pre naše deti neobjednávame. Buď chodia k manželovým rodičom na prázdniny alebo k mojim, čo je kúsok od nás. Preto keď je treba, príde moja mama hocikedy a postráži ich. Je už na dôchodku, tak čas na ne má a robí to rada,“ vysvetľuje mladá mamina.

Niektoré mamičky problém s letnými prázdninami zatiaľ veľký nemajú. „Pred rokom som nám narodila naša Laurinka, tak som opäť na materskej. Okrem toho máme doma ešte budúceho druháka. Keď som teda doma, tieto veci riešiť nemusím. Ja mám fofry po celý rok,“ hovorí s úsmevom Ivana (34), ktorej taktiež chodí s malými vypomáhať jej matka.

Čítajte tiež:

Hurá prázdniny: Poznáte TOP letné destinácie ako šité pre deti v zlatomoraveckom regióne? KVÍZ

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM