Rôzne Samospráva

ZÁBERY, ktoré nepotešia: TAKTO vyzerajú bazény Mestského kúpaliska v Moravciach

Ak ste si mysleli, že sa toto leto okúpete v zlatomoraveckom Mestskom kúpalisku, zabudnite na to. S najväčšou pravdepodobnosťou ostane zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku ZÁBERY, ktoré nepotešia: TAKTO vyzerajú bazény Mestského kúpaliska v Moravciach
23
Galéria

Podľa vyjadrenia kompetentných ostane zlatomoravecé kúpalisko tento rok zatvorené. Minimálne ho teda nebude prevádzkovať mesto. "Režijné náklady na prevádzkovanie kúpaliska by sa pohybovali vo veľmi vysokých čiastkach,“ povedala Simona Holubová, riaditeľka Mestského strediska kultúry a športu, ktoré kúpalisko spravuje.

Otvorené by vraj mohlo byť jedine v tom prípade, ak mesto nájde súkromného investora, ktorý by si kúpalisko zobral do prenájmu. Mesto totiž podobne ako vlani vydalo výzvu na jeho prenájom. Šance pre zrealizovanie tejto možnosti sú však pre pokročilý dátum veľmi mizivé.

Okrem toho, už vlani si kúpalisko došli obzrieť hneď traja investori. Každý z nich však z ponuky po obhliadke bazénov a vybavenia zdupkal. Kúpalisko sa totiž v súčasnosti nachádza vo veľmi žalostnom stave, čo potvrdila aj riaditeľka Holubová. "Je potrebné opraviť celé lôžko veľkého bazéna, pretože pukliny sú naozaj rozsiahle. Strata vody by tu bola enormná každý deň,“ vysvetľuje. Opravy by si tak vyžiadali nemalé finančné prostriedky.

Zlatomoravecké mestské kúpalisko má dva bazény – veľký a detský. Ako v súčasnosti oba vyzerajú, si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérií. Kúpalisko bolo naposledy otvorené v roku 2014.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM