Adriana Blahová Rôzne

Za parkovanie budúci rok zaplatíme

Zlatomoravská samospráva robí prípravy na spoplatnenie parkovania v meste. Najprv začala s dopravnými značeniami pred hlavnou poštou, osadením obrubníkov. Všetko to stálo takmer 7000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Za parkovanie budúci rok zaplatíme
Foto: Adriana Blahová

Avizované spoplatnenie parkovacích miest v júni tohto roka, nakoniec posunula radnica na február 2013. Začiatkom novembra už začala s osadzovaním dopravných značení. Ako prvé prišlo na rad parkovisko pred hlavnou poštou. Na námestí boli osadené obrubníky a vodorovné a zvislé značenie dopravnej premávky s vyznačením parkovacích miest. Obrubníky boli spevnené betónovou výplňou. Informovala o tom radnica na svojej infostránke. Je tu spomenutá firma, ktorá sa na prácach podieľala. Práce vykonala špecializovaná firma Lemus z Nitry, nanovo vzniklo 51 parkovacích mi­est.

Na mestskej infotránke ale chýba suma, ktorú mesto za osadenie dopravných značení firme zaplatilo a taktiež informácia o ponukách, z koľkých si mesto vyberalo. Objednávka bola vystavená 22. októbra tohto roka Štefanom Nociarom, vedúcim oddelenia výstavby. Radnicu vyšli náklady na vodorovné a zvislé značenia pred hlavnou poštou 6 850 eur.

Na vodičov čakajú ďalšie zmeny. Tie by sa mali dotknúť vybudovania centrálneho parkoviska na „Mexikoplaci“, vytvorenie parkoviska na mieste jednej z nemocničných budov, ktorá je v havarijnom stave, kruhového objazdu pri mestskom úrade a tiež spoplatnenie parkovania v meste.

Parkovisko
5
Galéria
Foto: Adriana Blahová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM