Peter Klimant Samospráva

Vzácne návštevy do mesta nechodia s prázdnymi rukami: Aké darčeky sa na radnici už nazbierali?

Vzácne návštevy nie sú ničím neobvyklým ani v tak malom meste, akým sú Zlaté Moravce. Tie so sebou zvyknú priniesť i nejaký ten vzácny dar. Na radnici nám prezradili, čo všetko za tie roky nazbierali.

Ilustračný obrázok k článku Vzácne návštevy do mesta nechodia s prázdnymi rukami: Aké darčeky sa na radnici už nazbierali?
Zdroj: Dnes24.sk

Zlaté Moravce navštevujú i významné návštevy. Najčastejšie sú to zástupcovia partnerských miest – Bučovice (Česko) a Sierpc (Poľsko). Tí so sebou do daru prinášajú rôzne spomienkové predmety, obrázky, sošky a hlavne keramiku. Medzi najzaujímavejšie kúsky patrí socha poľského muža v národnom kroji, ktorú Moravciam venovali zástupcovia mesta Sierpc. Mestu bola darovaná pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o Zlatých Moravciach.

Všetky tieto predmety sú odovzdávané do rúk primátora, ktorý si ich samozrejme nenecháva pre seba. Preberá ich len ako zástupca mesta a každý jeden dar ostáva uložený na zlatomoravskej radnici.

Rovnako i mesto Zlaté Moravce má pripravené špeciálne darčeky pre svoje oficiálne návštevy. Najčastejšie sa to predmety a suveníry s vyobrazením erbu alebo insígnií mesta. Okrem toho nesmie chýbať ani obľúbená kniha „Zlaté Moravce na starých pohľadniciach“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM