Veronika Kalinová Iné športy

Významný pretek oslavuje: Machulinská dvadsiatka začínala v r.1984, že sa dožije dneška, veril málokto

Tradičná Machulinská dvadsiatka oslavuje svoj jubilejný ročník. Obec ju uporadáva už tridsiaty raz. Aj tohto roku bude významný cestný pretek spojený s Mikulášom a chýbať nebude ani kultúrny program s občerstvením.

Ilustračný obrázok k článku Významný pretek oslavuje: Machulinská dvadsiatka začínala v r.1984, že sa dožije dneška, veril málokto
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvý cestný pretek sa konal v roku 1984. V tom čase by asi málokto uveril, že toto športové podujatie bude mať takú dlhú tradíciu. Pretek je významný i preto, že sa ho nezúčastňujú len krajania z nášho regiónu, ale aj športovci zo širšieho okolia, dokonca sa jej zúčastnili aj zahraniční pretekári.

Machulinská dvadsiatka sa každý rok koná v prvú decembrovú sobotu. Nebude tomu inak ani tento rok. V sobotu 7. decembra si pretekári zmerajú svoje sily v 20-kilometrovom preteku po ceste do Jedľových Kostolian a späť. Štartovať sa bude presne o 13.00 hod. v hlavných kategóriách, ktoré tvoria muži a ženy. Dorastenci a rekreační bežia len 6 kilometrov.

Okrem týchto kategórií si môžu zasúťažiť aj deti základných škôl na 200-metrovej trati, ktoré budú rozdelené podľa veku do skupín. Štart športovcom a divákov spríjemní Mikuláš, ktorý príde už po 12-tej. chýbať nebude ani tombola. Víťazov v jednotlivých kategóriách čakajú finančné aj vecné ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM