Peter Klimant Rôzne

Významná návšteva na Hrušove: Na hrad sa chystá známy manželský pár

Na hrade Hrušov bude už čoskoro poriadne živo. Na hradnú zrúcaninu sa chystá známy manželský pár, aby sa tu zúčastnil špeciálneho podujatia. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Významná návšteva na Hrušove: Na hrad sa chystá známy manželský pár
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Už túto sobotu sa na hrade Hrušov bude konať mimoriadne zaujímavá akcia. Naša známa hradná zrúcanina privíta významných slovenských historikov, manželov Pavla a Danielu Dvořákových, ktorí na hrade uskutočnia besedu a prednášku.

„Táto vzácna návšteva na hrade Hrušov uskutoční besedu a prednášku o dejinách stredoveku a historických udalostiach,“ informuje Stanislava Blahová z občianskeho združenia Leustach, ktoré sa o hrad dlhodobo stará.

Podujatie sa začína o trinástej hodine v priestoroch hradu Hrušov. Celá akcia sa uskutoční vďaka projektu Luskáčik, ktorý podporila Nadácia Tesco.

Pavel Dvořák je slovenský historik, spisovateľ a publicista. Napísal viacero kníh a článkov, v ktorých sa populárnym štýlom venuje hlavne slovenskej histórii. Do povedomia laickej verejnosti sa dostal najmä prostredníctvom televíznych obrazoviek, kde už dlhé roky chodia jeho dokumentárne filmy zaoberajúce sa našimi dejinami. Jeho manželka Daniela je taktiež známa historička, ktorá sa zaoberá stredovekými dejinami Slovenska a Uhorska.

Čítajte tiež:

Významný archeologický objav na Hrušove: Hrad zrejme vyzeral inak, ako sa myslelo!

Nové stroje i bezpečnostné opatrenia: Hrad Hrušov sa spamätáva z veľkej rabovačky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM