Rôzne

Výletnícky TIP z nášho regiónu: Prejdite sa po lesníckom náučnom chodníku

Leto je v plnom prúde. Neseďte preto doma, vybehnite si do prírody. Naše okolie ponúka množstvo pekných turistických trás. Skúste napríklad túto možnosť...

Ilustračný obrázok k článku Výletnícky TIP z nášho regiónu: Prejdite sa po lesníckom náučnom chodníku
Zdroj: Ivan Klbík

Pre rodiny s deťmi

Lesnícky náučný chodník Zubria zvernica je ideálny na relaxačnú a nenáročnú prechádzku pre rodiny s deťmi, ktoré sú zvedavé na majestátne zubry. Náučný chodník obchádza celý obvod zvernice v obci Lovce, ktorá leží približne desať kilometrov od Topoľčianok. Jeho začiatok i koniec sa teda nachádza priamo vo zvernici. Trasa chodníka má dĺžku 2 500 metrov a možno ju prejsť približne za jednu hodinu.

Chodník obsahuje deväť zastávok , na ktorých sa návštevník oboznámi so súčasnosťou a históriou chovu zubra v tejto lokalite. Na svoje si prídu i anglicky hovoriaci návštevníci. Pri každej zastávke je totiž k dispozícii drevený panel s fotografiami a s príslušným textom v slovenčine aj v angličtine. Nechýbajú lavičky na sedenie a oddych.

Vybudovaný k jubileu

Lesnícky náučný chodník Zubria zvernica vybudovali Lesy SR š.p. Odštepný závod Topoľčianky, pri príležitosti 50.výročia vzniku Zubrej zvernice, ktorá bola založená v roku 1958. Tá patrí k významným miestam ochrany prírody z celého nášho širokého okolia.

Prehľad zastávok Lesníckeho náučného chodníka Zubria zvernica, Lovce: zastávka História a súčasnosť Zubrej zvernice – zastávka Spôsob života zubrov – zastávka Zubor a jeho príbuzné druhy – zastávka Obry medzi európskymi živočíchmi – zastávka Návštevy poľovnej zveri v obore – zastávka Výskyt zubra vo voľnej prírode – zastávka Prvé zubry v Topoľčiankach – zastávka Putifar – praotec všetkých slovenských zubrov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM