Správy

Vodiči, pozor: Meteorológovia varujú náš okres pred poľadovicou a snehovými jazykmi

Na cestách zlatomoravského okresu bude zas "veselo" . Podľa meteorológov sa musíme v najbližšie dni pripraviť na poľadovicu i snehové jazyky.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor: Meteorológovia varujú náš okres pred poľadovicou a snehovými jazykmi
Zdroj: TASR

Odborníci zo SHMÚ vydali dve výstrahy prvého stupňa. Prvá výstraha sa týka poľadovice a platí od stredy 12:00 hodiny do piatka polnoci.

„V okrese Zlaté Moravce sa očakáva ojedinele tvorba poľadovice. Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..),“ informujú meteorológovia, podľa ktorých je výskyt poľadovice v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Ďalšia výstraha prvého stupňa sa týka snehových jazykov. V platnosti je v stredu od 09:00 do 16:00 hodiny. Ako sa píše vo výstrahe, v okrese Zlaté Moravce sa očakáva ojedinele tvorba snehových jazykov, ktorá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. „Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodáva web SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM