Futbal

Víkendová nakladačka od majstrov: Zlaté Moravce prehrali doma so Žilinou

Fortuna liga pokračovala už v poradí 32. kolom. Futbalisti Zlatých Moraviec si tentokrát zmerali sily s klubom MŠK Žilina. Naši skončili opäť bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová nakladačka od majstrov: Zlaté Moravce prehrali doma so Žilinou
Zdroj: TASR

Do stretnutia proti majstrovi vstúpili domáci bez rešpektu. Už v 5. minúte po kombinácii Ewetrona s Orávikom pálil z dobrej pozície Bariš tesne nad. Prebiehala 10. minúta, Kostadinov šikovne vysunul Válovčana, ktorý popri vybiehajúcom Volešákovi prízemnou strelou k ľavej žrdi otvoril gólový účet zápasu. Vyrovnanie mal na kopačke v 13. minúte Škvarka, avšak zoči-voči Kováčovi mieril iba do neho. Na opačnej strane Kostadinov uvoľnil Orávika, ktorého strelu z uhla Volešák stihol nohou vykopnúť. Vyrovnanie priniesla 27. minúta, to Hlohovský uvoľnil Cociusa, ktorý s prehľadom prekonal bezmocného Kováča. V závere prvého polčasu ešte Ewerton vydarenou strelou z 20 metrov vystrašil Volešáka.

Vstup do druhého dejstva vyšiel „šošonom“ parádne. V 51. minúte si Škavrka narazil so Šejdajevom a nádhernou strelou vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Kováčovej brány. Už o tri minúty sa skóre opäť zmenilo, Hlohovský ukážkovo vysunul Špaleka, ktorý prízemnou strelou k pravej tyči upravil na 3:1 pre hostí. Domáci sa mohli do stretnutia vrátiť po hodine hry, Orávikova strela z uhla ale preletela pozdĺž celej bránkovej čiary až do autu. V 73. minúte sa v dobrej pozícii ocitol striedajúci Otubanjo, ale Kováč ho vychytal. V 81. minúte sa do streleckej listiny zapísal aj stopér hostí Vavro, ktorý z 12 metrov krížnou strelou presne trafil pravý dolný kút Kováčovej brány. V 90. minúte sa do lopty oprel Yao, strelou z 20 metrov však trafil iba spojnicu za Volešákovým chrbtom. Po vyrovnanom prvom dejstve po zmene strán už hostia jasne dominovali a potvrdili úlohu favorita.

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Gratulujem Adriánovi k víťazstvu. U nás sa opakuje už štvrtý zápas to isté, máme príležitosti, mohli sme dať druhý gól, čo sa však nestalo. V druhom polčase dali hostia dva rýchle góly a potom si to už užívali. Striedajúci hráči opäť sklamali, ale som presvedčený, že ViOn bude v novej sezóne silnejší.“

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Vstup do stretnutia sme mali vlažný, domáci sa zaslúžene dostali do vedenia. Po zmene strán nás nakopol lahôdkový druhý gól a potom sme už stretnutie doviedli do víťazného konca. Po treťom góle si už hráči zápas užívali.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Žilina 1:4 (1:1)

  • Góly: 10. Válovčan – 27. Cocius, 51. Škvarka, 54. Špalek, 81. Vavro. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kostadinov, Pintér – Špalek, 824 divákov

zostavy a striedania:

  • FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč – Kostadinov, Kapor, Pintér, Chren – Pastva, Oliveira – Orávik, Bariš (57. Yao), Ewerton (58. Peté Guilagui) – Válovčan (82. Gešnábel)
  • MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Vavro, Kaša (28. Hancko), Mazáň – Cocius, Diaz, Škvarka (74. Káčer) – Špalek, Šejdajev (62. Otubanjo), Hlohovský

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM