Peter Klimant Kultúra

VIDEO: Topoľčianske kultúrne leto pokračuje, ľudom zahral známy husľový virtuóz

Do Topoľčianok v rámci kultúrneho leta zavítal vo folklórnom svete uznávaný slovenský huslista. Pozrite si jeho vystúpenie.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Topoľčianske kultúrne leto pokračuje, ľudom zahral známy husľový virtuóz
Zdroj: Ivan Klbík

V obci Topoľčianky pokračuje séria hudobných vystúpení pod názvom Kultúrne leto 2016. V nedeľu sa v programe Ty, domovina moja na nádvorí topoľčianskeho zámku predstavil známy slovenský husľový virtuóz Miroslav Dudík s doprovodom – R. Kákoni – harmonika, M. Kolárik – cimbal, V. Dobrík – spev a hosť J. Vančík – husle.

Šlo o v poradí siedme letné vystúpenie z celkových deviatich koncertov, ktoré sa toto leto v Topoľčiankach konajú. Prvý koncert kultúrneho leta sa tu uskutočnil 3. júla. Záverečný je na pláne 28. augusta. Kto sa v tento dátum postaví pred divákov si môžete pozrieť v našom prehľade.

Miroslav Dudík je vo folklórnom svete uznávaný huslista, spevák, upravovateľ ľudových piesní a organizátor hudobného folklórneho života na Slovensku. Pôsobil ako primáš v ľudových hudbách v bratislavských folklórnych súboroch Gymnik a Lúčnica, štyri roky účinkoval ako člen Orchestra opery SND. V súčasnosti externe pôsobí v Slovenskom rozhlase. Je držiteľom mnohých významných hudobných ocenení.

Jeho vystúpenie v Topoľčiankach si môžete pozrieť v našom priloženom videu.

Môže vás zaujímať:

Kultúrne leto v Topoľčiankach: Séria koncertov má za sebou úspešný začiatok, FOTO

Kultúrne leto v Topoľčiankach pokračovalo ďalším koncertom
6
Galéria
Zdroj: Ivan Klbík
V Topoľčiankach sa predstavil husľový virtuóz Miroslav Dudík
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM