Adriana Blahová Iné športy

Vianočná latka: Skvelé privítanie prázdnin

Vo štvrtok 20.12 sa na školách Gymnáziu Janka Kráľa a Obchodnej akadémie odohrali skoky cez latku. Tradícia sa na týchto školách nesie už roky. Odohráva sa vždy posledný týždeň pred Vianocami. Súťažiaci sú patrične odmenení sladkosťami, či vecnými cenami.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná latka: Skvelé privítanie prázdnin
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Na obchodnej akadémii je to inak Keď sa „skáče latka“ celá škola sa vždy náramne teší na tento deň. A prečo? Odpoveď je jednoduchá. Všetci študenti na škole sa presunú do telocvične, aby podporovali svojich kamarátov či spolužiakov. Dav skanduje a každý podporuje svojho favorita. Vianočnú latku otvárali hrou na klavíri, spevom, hrou na gitaru, tancom a ukážkou bojového umenia karate. Súťažiaci boli rozdelení do dvoch kategórii: chlapci, ktorí začínali skákať od 140 cm a dievčatá od 105 cm. Definitívnymi víťazmi sa stali Lukáš Pacalaj s obdivuhodnými 175 cm a Andrea Szaboová so svojim skokom 135 cm.

Gymnázium s iným rozdelením Tu akcia neprebieha ako na Obchodnej akadémii. Študenti sa prihlásia na latku, no podporovať ich môžu prísť iba tí, ktorí majú práve voľnú hodinu alebo telesnú či prestávku. Vianočnú „ gymplácku“ latku prišiel otvoriť aj pán riaditeľ, ktorý prvým umiestneným odovzdal aj ceny. Súťažiaci boli rozdelení na tri kategórie: dievčatá, mladší chlapci, starší chlapci. Dievčatá začínali skákať od 90 cm a na prvom mieste sa umiestnila Lucia Babiaková so skokom 130 cm. Mladší chlapci začínali skákať od 100 cm a prvé miesto so skokom 162 cm zožal Martin Komorný. Starší chlapci začínali na 110 cm a najlepší skok bol od Marka Bieleho s víťazným skokom 170 cm.

Sixtína Ferencová/moravce24

Vianočná latka
26
Galéria
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM