Peter Klimant Rôzne

Vianočná ANKETA: Známi ľudia z Moraviec nám prezradili, ako budú sviatkovať

Najkrajšie sviatky v roku sú už takmer tu. Prečítajte si, ako vyzerajú Vianoce u známych tvárí nášho mesta, ktorí nám poodhalili čo-to zo svojho súkromia.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná ANKETA: Známi ľudia z Moraviec nám prezradili, ako budú sviatkovať
Foto: Jaroslav Dodok

Okresný šéf Smeru Marián Kéry nám prezradil, že na Vianoce, dokonca ani na Silvestra sa nikam nechystá. „Počas roka sa človek stretáva s veľkým množstvom ľudia a aj napriek tomu, že sa považujem za spoločenského človeka, chcem si počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov hlavne oddýchnuť a načerpať sily do budúceho roku. Pre mňa to budú prvé sviatky v pozícii manžela ( 27.septembra som sa oženil ). Spoločne s manželkou i ch strávime striedavo v Zlatých Moravciach a v Červenom Hrádku. ,“ povedal okresný šéf smerákov.

A na čo sa najviac teší? „Teším sa hlavne na štedrovečernú večeru spojenú s dodržiavaním zvykov a tradícií a tiež na polnočnú svätú omšu. A do kostola samozrejme nepôjdem len na polnočnú, ale aj v ďalších dňoch sviatkov, tak ako každoročne,“ prezradil Kéry.

V znamení športu

Školské vianočné prázdniny z časti platia aj pre samotného riaditeľa Strednej odbornej školy technickej Dušana Husára. Voľných dní má tak habadej a môže sa venovať viacerým aktivitám, ktoré sú jeho srdcu blízke. Jeho sviatky tak budú najmä v znamení športu.

„Nakoľko cez vianočné sviatky a Silvestra sú prázdniny, vianočné sviatky a Silvestra budem tráviť prevažne v našom meste s rodinou. Budem sa venovať športovým aktivitám, turistike, bicyklovaniu a ak zasneží, aj lyžovaniu. Na štedrý deň pravidelne už niekoľko rokov sa chodím bicyklovať do okolitej prírody. Večer pôjdem na polnočnú sv. omšu. Na Štefana sa každoročne zúčastňujem spolu s miestnymi milovníkmi prírody výstupu na Veľký Inovec,“ poodhalil nám svoje plány Husár

Samozrejme sme sa ho rovno spýtali aj na silvestrovskú oslavu, či sa vôbec plánuje nejakej zúčastniť? „Silvestra trávim s rodinou a nezúčastňujem sa novoročných polnočných osláv. Ďalšie voľné dni, ak náhodou zasneží, sa budem lyžovať v blízkych, ale aj vzdialenejších lyžiarskych strediskách. S určitosťou ma moje pracovné povinnosti prinútia ísť na nejaký čas do práce, pretože na konci roka je to nutné,“ dodal stredoškolský riaditeľ.

Sviatky v kruhu najbližších i vianočná kapustnica

Sviatky doma v kruhu rodiny bude mať aj riaditeľka Mestského strediska kultúry a športu Simona Holubová.„Nakoľko s manželom máme počas roka veľa povinností, preto sme vždy na Vianoce doma, v kruhu rodiny a venujeme sa deťom. Na Silvestra budeme tento rok doma, pretože plánujeme oslavu Nového roka s celou našou rodinou. Na čo sa veľmi teším,“ prezradila Holubová.

O svojich sviatočných plánoch nám porozprával i prednosta mestského úradu, od nového roka nový mestský poslanec, Roman Šíra. „Vianočné sviatky strávim u mojej dcérky, ktorá už má svoju rodinu spoločne aj so synom. Samozrejme počas týchto sviatkov navštívim aj svojich rodičov ako aj rodinu so strany manželky,“ povedal Šíra.

Originálne plány na Vianoce má tréner malých Vionistov Ján Barát. So svojimi susedmi má pripravenú naozaj peknú vec. „Vianočné sviatky som vždy trávil v kruhu svojej rodiny a tak to bude aj tento rok. Minulí rok sme varili na ulici kapustnicu so susedmi a tento rok v tom chceme pokračovať,“ prezradil šéf našich malých futbalistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM