Kristína Striešková Iné športy

Viacúčelové ihrisko otvorené

Od štvrtka, 19.10., si v našom meste môžete zašportovať na umelom trávniku. Túto možnosť vám ponúka nové viacúčelové ihrisko Strednej odbornej školy - technickej.

Riaditeľ odbornej školy, Dušan Husár, splnil sen predovšetkým svojim žiakom, ktorí sú hráčmi Požitavskej futbalovej akadémie. Využívaniu ihrisku sa teší aj ostatná verejnosť, ktorej bude ihrisko prístupné počas stanovených hodín. Nové ihrisko má rozlohu 1250 štvorcových metrov a jeho povrch tvorí umelý trávnik. Športovisko sa podarilo vybudovať vďaka spolupráci školy a radnice. Mesto prostredníctvom Technických služieb zabezpečilo bezplatný odvoz starého povrchu pôvodného ihriska, ktorý tvorila antuka. Škola tiež dostala k dispozícii dva veľkokapacitné kontajnery a ďalšiu techniku. //„Vďaka mestu Zlaté Moravce pri zriadení ihriska tak odborné učilište ušetrilo 15.500 eur,“ //uvádza sa na informačnej webovej stránke radnice.

Slávnostného aktu prestrihnutia pásky sa zúčastnili predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, prezident Požitavskej futbalovej akadémie Viliam Ondrejka a riaditeľ Strednej odbornej školy Dušan Husár.

Priebežné dobudovávanie športoviska však stále pokračuje. Ďalším vybavením ihriska by do konca októbra malo byť umelé osvetlenie.

Foto: Pavol Čepček

Viacucelove_ihrisko
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM