Marcel Páleš Kultúra

Veľký večer venovaný Béďovi: Divadlo pripravuje spomienku na Jozefa Bednárika (†65)

Nezabúdajú na neho. Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pripravuje veľký spomienkový večer venovaný nedávno zosnulému hercovi a režisérovi Jozefovi Bednárikovi.

Ilustračný obrázok k článku Veľký večer venovaný Béďovi: Divadlo pripravuje spomienku na Jozefa Bednárika (†65)
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval Dušan Nevín z propagačného oddelenia DAB, program podujatia s názvom Zadymte, zostávam – spomienkový večer o Béďovi, sa ešte stále tvorí.

Vstupenka za symbolickú cenu je už v predaji

„Pozvaných je množstvo hostí, uvidíme, ktorí z nich budú môcť prísť,“ povedal Nevín.

Spomienkový večer venovaný osobnosti slovenského divadelníctva sa bude konať v deň jeho nedožitých 66. narodenín 17. septembra vo Veľkej sále DAB. „Vstupenky v hodnote symbolických dvoch eur sú už v predaji v pokladnici divadla,“ uviedol Nevín.

V nitrianskom divadle inscenoval aj Kráľa Ubu

Život a práca Jozefa Bednárika bola s nitrianskym divadlom úzko spätá. Hneď po ukončení štúdia na Vysokej škole múzických umení v Bratislave sa od roku 1971 stal členom hereckého súboru DAB. Tu založil aj Pod-divadlo či Divadlo po hradom.

„Ako profesionálny režisér sa preslávil inscenáciami 80. rokov na pôde nitrianskeho divadla. Sú to slávny Dom Bernardy Alby, Titus Andronicus, Trójanky, Jarné prebudenie, Fantázia, Perikles, Strašidlá, O cárovi Saltánovi, Zojkin byt, Smútok pristane Elektre, Kráľ Ubu, Katarínka z Heilbronu či Vidiecka Lady Macbeth,“ spomína na Bednárika šéfdramaturg DAB Svetozár Sprušanský. Bednárik v Nitre režíroval aj mnohé muzikály, medzi nimi napríklad aj známeho Adama Šangalu.

Foto: ilustračné

Jozef Bednárik
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM