Peter Klimant Iné športy

Veľký úspech zlatomoraveckých športovcov: Mladí haloví hokejisti sa stali majstrami Slovenska!

Krásny športový úspech sa podarilo dosiahnuť mladým halovým hokejistom zo Zlatých Moraviec. Stali sa novými majstrami Slovenska!

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech zlatomoraveckých športovcov: Mladí haloví hokejisti sa stali majstrami Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

V Zlatých Moravciach máme nových majstrov Slovenska. Stali sa nimi mladí haloví hokejisti z klubu pozemného hokeja KPH HOKO Zlaté Moravce, ktorí si prvenstvo vybojovali v kategórii zmiešaných družstiev chlapcov a dievčat do 14 rokov. V nedeľu odohrali svoj posledný zápas sezóny.

Súťaž majstrovstiev Slovenska v halovom hokeji do 14 rokov sa hrala turnajovým spôsobom. Kolotoč zápasov trval od novembra do februára. „Spolu sa odohralo 40 zápasov. Každý tím sa stretol proti sebe 4-krát. Náš tím odohral 16 zápasov v 8 kolách,“ uviedla Zuzana Jakabová, šéfka klubu KPH HOKO. „Počas súťaže sme porazili všetky tímy, len jedenkrát sme prehrali s KPH Rača1 a jeden krát sme prehrali s KPH Rača2, plus dve remízy,“ dodala Jakabová.

O titul majstra Slovenska bojovalo päť mužstiev, konkrétne sa do súťaže zapojili HKM Nová Dubnica, ŠK Šenkvice, KPH Rača1, KPH Rača2 a KPH HOKO Zlaté Moravce.

„Dosiahnutý úspech hodnotím pozitívne hlavne z dôvodu, že deti nevedieme k tomu, aby za každú cenu nosili z turnajov medaile. Chceme od nich, aby sa naučili zodpovedne pristupovať k svojím povinnostiam a brať šport ako súčasť svojho života. Toto sa nám darí a medaile sú len čerešničkou na torte,“ vyjadrila sa Zuzana Jakabová.

Novopečení majstri Slovenska momentálne pauzujú, už čoskoro sa však začnú pripravovať na jarnú sezónu, ktorá začína v apríli.

Foto: KPH HOKO Zlaté Moravce

Môže vás zaujímať:

Vionisti odohrali v Turecku ďalší zápas: Sily si zmerali s mančaftom z Kazachstanu

Noví majstri Slovenska v halovom hokeji do 14 rokov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM