Veronika Kalinová Iné športy

Veľký cyklomaratón v Nevericiach: Trasa povedie cez viaceré obce nášho okresu

Pre milovníkov cyklistiky a náročných výziev je pripravený Nitriansky Cyklomaratón 2013, ktorý povedie cez mnohé obce zlatomoravského okresu. V sobotu 17. augusta si zmerajú sily mnohí cyklisti, ktorí si trúfnu na neľahkú 138-kilometrovú trasu.

Ilustračný obrázok k článku Veľký cyklomaratón v Nevericiach: Trasa povedie cez viaceré obce nášho okresu
Zdroj: Dnes24.sk

Prijať takúto výzvu chce dávku odvahy, avšak okúsiť ten pocit, zúčastniť sa a možno aj snaha vyhrať je pre mnohých cyklistov silná motivácia. Na preteky sa teší aj Peter zo Zlatých Moraviec, ktorý sa poctivo na cyklomaratón pripravuje. „Trénujem každý druhý deň, chcem sa dostať do formy. Mám rád takéto kolektívne akcie, o výhru mi ani tak nejde, aj keď nejaká finančná odmena by sa, samozrejme, zišla,“ povedal s úsmevom.

Zúčastniť sa môže každý

Riaditeľ pretekov Juraj Teplan sa vyjadril, že často dostáva otázku, pre koho je pretek určený a kto každý sa môže prihlásiť. „Maratón je určený aj pre neregistrovaných cyklistov, čiže pre všetkých, čo majú radi dve kolesá,“ povedal. Pretekať sa bude v piatich mužských kategóriách, rozdelených podľa veku účastníkov od 18 rokov do 60 a viac. pripravená bude i ženská kategória od 18 do 40 rokov a viac.

Začiatok a koniec v Nevericiach

V sobotu 17. augusta sa pred Kultúrnym domom v Nevericiach o 7.30 hod. stretnú všetci cyklisti, aby sa vydali na okruh dlhý 138 kilometrov. Trasa je nasledovná: Neverice, Sľažany, Hosťovce, Lovce, Žikava, Topoľčianky, Machulince, Obyce, Veľká Lehota, Nová Baňa, Veľké Pole, Horná Ves, Veľké Uherce, Skýcov, Topoľčianky, Žikava, Lovce, Hosťovce, Sľažany, Neverice. Počas pretekov budú zabezpečené dve občerstvovacie stanice a jedna bude i v cieli. Občerstvenie a pitný režim bude zabezpečený, rovnako ako aj zdravotná pomoc.

Ďalšie inštrukcie pre účastníkov

Súťažiaci sa môžu zaregistrovať priamo v deň pretekov v kancelárii v Nevericiach. Výška štartovného poplatku je 20 eur. V štartovnom poplatku je zahrnuté: štartovný balíček f. Kompava, meranie času a spracovanie výsledkov profesionálnou cieľovou kamerou, čipy, zdravotná starostlivosť počas pretekov, občerstvenie na občerstvovacích staniciach, neutrálne mechanické vozidlo, doprovodné motorky, policajný sprievod.

Preteká sa podľa tohto rozpisu, pravidiel cyklistiky a podľa pravidiel cestnej premávky. Každý účastník pretekov v kancelárii pretekov podpíše prehlásenie o dobrom zdravotnom stave a plný súhlas s pravidlami konania pretekov. Ďalšie informácie nájdete na stránke pretekov CK Nitra. Organizátorom podujatia je Cyklistický klub CK, mesto Nitra a obec Neverice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM