Marcel Mojžiš Krimi

Veľké zatýkanie: Funkcionári župy skončili v putách!

Policajný úder proti top funkcionárom nitrianskej župy! Muži zákona zadržali až sedem ľudí, ktorí sú podozriví z porušenia zákona pri verejných obstarávaniach, ktoré sa diali na Úrade Nitrianskeho samosprávneho kraja. V rukách policajtov skončil aj p

Tak toto sa len tak nevidí! Polícia včera zatýkala vo veľkom kvôli údajným čiernym kšeftom na župnom úrade. Muži zákona zadržali jeho šéfa Petra Nagya aj podpredsedu nitrianskeho kraja Vladislava Boríka a ďalších päť ľudí.

Ich zadržanie potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar. „Môžem potvrdiť, že sme včera zadržali sedem osôb. Kauza súvisí s procesom verejných obstarávaní, je však predčasné hovoriť o tom, o akú trestnú činnosť ide. Tá sa špecifikuje v súčasnosti výsluchmi a ďalším dokazovaním, vyhodnotením listinných dokladov,“ uviedol Gašpar.

[blockquote]Zároveň potvrdil, že všetkých sedem zadržaných pochádza z okruhu ľudí, ktorí sa podieľali na verejných obstarávaniach. Bližšie informácie by mala polícia zverejniť v pondelok. Vedenie kraja sa odmietlo k prípadu vyjadriť s odôvodnením, že sami nemajú žiadne bližšie informácie a do priebehu policajného vyšetrovania nemôžu zasahovať. [/blockquote] Borík aj Nagy pôsobia vo svojich funkciách na Úrade NSK od roku 2010. Borík je členom Smeru–SD, Nagya ako nestraníka podporila vo funkcii riaditeľa úradu celá koalícia. Borík v minulosti pracoval aj na rôznych ministerstvách. V rokoch 1998 až 2000 bol tajomníkom negociačnej skupiny na Ministerstve pôdohospodárstva, v roku 2002 štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva a v rokoch 2008 až 2010 vedúcim služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM