Veronika Kalinová Samospráva

Veľké rokovanie na ministerstve: Investor sa bude musieť vyjadriť k 50-tim pripomienkam

Na Ministerstve životného prostredia sa zišli všetky zainteresované strany a rokovali o problematike spracovávania plastov v našom meste. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Veľké rokovanie na ministerstve: Investor sa bude musieť vyjadriť k 50-tim pripomienkam
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Mestského úradu Mária Vozárová informovala, že predmetom tohto prerokovávania bolo oboznámenie sa s pripomienkami, ktoré podali mesto Zlaté Moravce, ostatné dotknuté inštitúcie, ako aj verejnosť a občianske združenia voči navrhovanému zámeru.

Až 50 požiadaviek

„Na základe uvedených pripomienok bol Ministerstvom životného prostredia zostavený návrh rozsahu hodnotenia, ktorý obsahuje podmienky a špecifické požiadavky, ktoré bude navrhovateľ zámeru povinný podrobnejšie rozpracovať a doplniť. Jedná sa o takmer 50 požiadaviek,“ povedala hovorkyňa.

Tieto požiadavky, ako bližšie uviedla Vozárová, sa týkajú napríklad bližšieho špecifikovania zloženia surovín vstupujúcich do zariadenia a zabezpečenie kontroly tohto zloženia, odôvodnenia potreby dovozu odpadov zo zahraničia, identifikovania miesta, kde bude vysypaný koks, či upresnenia, kde sa budú likvidovať toxické a škodlivé odpady.

Stavebný úrad ako povoľovací orgán

„Na doplnenie požiadaviek nebol investorovi daný žiadny časový rámec. Teda závisí iba na investorovi, kedy uvedené požiadavky spracuje a vznesené pripomienky zohľadní v správe o hodnotení, ktorú následne opäť doručí ministerstvu,“ informovala hovorkyňa Zlatých Moraviec.

Podľa slov Vozárovej na tomto rokovaní boli prítomní oboznámení aj s tým, že povoľujúcim orgánom v tejto veci bude príslušný stavebný úrad, teda mesto Zlaté Moravce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM