Kristína Striešková Rôzne

Vedenie mesta anketou zisťuje záujem o nájomné byty

Vedenie mesta Zlaté Moravce zisťuje formou ankety záujem obyvateľov o bývanie v nájomných bytoch. Zároveň chce týmto spôsobom získať informácie o základných požiadavkách na bývanie.

Prieskum je zameraný najmä na vekovú kategóriu od 20 do 35 rokov. V Zlatých Moravciach sa nájomné byty nestavali niekoľko rokov. Posledná výstavba sa skončila škandálom. Pre porušenie zákonov pri výstavbe Tekovskej bytovky muselo mesto vrátiť štátu 70 miliónov Sk. Výstavba bytovky so 45 bytmi sa začala v roku 1997, prví nájomníci sa do nej sťahovali v decembri 2001.
Mesto Zlaté Moravce plánuje využiť pri výstavbe nových nájomných bytov najmä financie zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Uchádzať sa bude aj o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Prioritou bude výstavba jednoizbových bytov s rozlohou do 40 metrov štvorcových a dvojizbových bytov s rozlohou do 60 metrov štvorcových. Primátor Peter Lednár sľuboval vo svojom volebnom programe vybudovať do konca volebného obdobia 40 až 50 bytových jednotiek. Podľa Programu sociálneho a ekonomického rozvoja mesta je v Zlatých Moravciach 2683 bytových domov. Prevládajú v nich trojizbové byty, ktorých je 1420. Dvojizbových bytov je 791, jednoizbových 246. Celkovo 226 bytov je štvor a viacizbových.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM