Kristína Striešková Iné športy

Vaňo:„V playoff chceme prekvapiť a postúpiť“

Po dlhej zimnej prestávke sa hráči Hbc Routiners ZM opäť postavia na váhy v predsezónnom vážení a zasadnú za meracie rotopedy, kde sa ukáže, kto a hlavne ako plnil individuálne tréningové plány, ktoré kondičný tréner rozdal chlapcom pred prestávkou.

Prípravu štartujú Routinéri dvojdňovým sústredením 23. – 24. 3. 2012 v prírodnom prostredí Topoľčianskeho parku. Od tohto momentu ich čaká 2–3 týždňová „makačka“ plná driny a odriekania, počas ktorej sa pokúsia nadobudnúť kondíciu, ktorá mužstvu posledných 4–5 rokov tak veľmi chýba.

V týchto dňoch zasadá aj predstavenstvo Občianskeho združenia Routiners, aby stanovilo ciele pred nadchádzajúcu časť. Oslovili sme preto viceprezidenta združenia J. Opáleného, aby prezradil nejaké novinky z kuchyne ROU: „Nechcel by som robiť nejaké vyhlásenia ešte predtým, ako sa na tom dohodneme. Jedno však prezradiť môžem – určite chceme skončiť vyššie ako vlani (štvrťfinále playoff – pozn. red.). Po finančnej stránke je klub zabezpečený, vedenie sa snaží vytvoriť hráčom ideálne podmienky, takže chalani sa môžu plne sústrediť na svoje výkony. V mužstve panuje zdravá konkurencia a všetci sa veľmi tešia na úvodné buly. To zatiaľ nevieme kedy bude vhodené." 8. 3. 2012 sa má uskutočniť schôdza NHBL, o ktorej priebehu bude portál routiners.sk informovať.

Aká je vlastne situácia s hráčskym kádrom?Odpovedá personálny manažér M. Jurík: „V súčasnosti máme pod zmluvou 29 hráčov – 2 brankárov, 11 obrancov a 16 útočníkov. Nie však všetci hráči sú k dispozícii trénerovi. Na najbližšom zasadnutí predstavenstva sa budú prehodnocovať zmluvy a je možné, že niektorým hráčom nebudú predĺžené z rôznych dôvodov." Isté je, že tréner Vaňo má z čoho vyberať, káder je široký, čo je v takej súťaži ako NHBL nevyhnutné. Prezradíme, že v hľadáčiku je pár mien, ktoré by priniesli do mužstva potrebnú skúsenosť a „hokejovosť“.

A ako vidí jarnú časť a playoff tréner Vaňo?// „ Prestávka bola pomerne dlhá, ale podľa mojich informácii niektorí hráči cez zimu nezaháľali a pravidelne nastupovali v ZMHL a niektorí aj v hokejovej AHL ZM. Toto mužstvo má svoju kvalitu nato, aby v playoff potrápilo aj favoritov. Osobne si želám, aby sme postúpili do semifinále, všetko ďalej by už bolo len plus.“//

Mužstvo Routiners sa momentálne nachádza na 5. priečke Nitrianskej hokejbalovej ligy, ktorá zaručuje účasť v playoff. Toľko novinky z tábora Zlatomoravčanov. O priebehu sústredenia a valného zasadnutia ROU budeme informovať.

Foto: routiners.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM