Veronika Kalinová Rôzne

V Zlatých Moravciach sa chystá sviečkový pochod: O čo vlastne ide?

Obyvatelia nášho mesta sa budú môcť zapojiť do sviečkového pochodu na Námestí A. Hlinku. Pochod organizuje Spolok Slovenského Červeného kríža v spolupráci s mestom Zlaté Moravce.

Ilustračný obrázok k článku V Zlatých Moravciach sa chystá sviečkový pochod: O čo vlastne ide?
Foto: Rastislav Búgel

V piatok na Námestí A. Hlinku sa uskutoční sviečkový pochod pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. So začiatkom o 15.30 hod. môžu Zlatomoravčania symbolicky podporiť ľudí, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou.

Symbolická podpora

„Sviečkový pochod organizuje Mládež SČK pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS každoročne ako súčasť globálnej kampane Medzinárodnej Federácie Spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Cieľom je demonštrovať solidaritu s ľuďmi žijúcimi s HIV/AIDS, zamerať pozornosť spoločnosti na problematiku HIV/AIDS a súvisiacu stigmatizáciu a diskrimináciu zapálením sviečok na verejnom priestranstve,“ uvádzajú organizátori na svojej stránke.

Symbolickým gestom zapálenia sviečky tak môžu občania vyjadriť podporu ľudí žijúcich s ochorením AIDS aj v našom meste. Zúčastnením sa pochodu dávate najavo, že vám nie je ľahostajný osud chorých ľudí.

So sprievodným programom

Sviečkový pochod sa organizuje vo viacerých mestách na Slovensku. V neďalekej Nitre sa sviečkový pochod organizuje o čosi veľkolepejšie. Súčasťou sprievodného programu sviečkového pochodu na Svätoplukovom námestí v Nitre bude vytvorenie symbolickej červenej stužky z kahancov a vystúpenie speváckeho zboru KATARS. Červená stužka je symbolom Svetového dňa boja proti AIDS.

O Sviečkovom pochode informovalo mesto Zlaté Moravce a Info Zlaté Moravce na svojej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM