Futbal

V sobotu si nezahrajú: Zápas Prešova so Zlatými Moravcami je odložený

Pokiaľ ste sa chystali cez víkend vycestovať za futbalom, pozrieť si fortunaligový duel medzi Prešovom a Zlatými Moravcami, máte smolu. Zápas sa odkladá...

Ilustračný obrázok k článku V sobotu si nezahrajú: Zápas Prešova so Zlatými Moravcami je odložený
Zdroj: TASR

Ako informovala Únia ligových klubov (ÚLK), sobotňajší zápas 28. kola Fortuna ligy medzi 1. FC Tatran Prešov a FC ViOn Zlaté Moravce sa odkladá.

Mimoriadne nepriaznivé počasie v posledných dňoch negatívne ovplyvnilo život predovšetkým na severe Slovenska, futbalovú infraštruktúru nevynímajúc. Štadión NTC v Poprade sa ocitol pod hrubou snehovou pokrývkou a perspektíva, že trávnik by bol do sobotňajšieho zápasu v stave obvyklom pre koniec apríla, je minimálna,“ informuje ÚLK, podľa ktorého sa preto kompetentní dohodli na odložení tohto stretnutia.

To však nie je jediný dôvod. „Zástupcovia Slovenského futbalového zväzu navrhli odklad aj vzhľadom na skutočnosť, že popradský trávnik bude v pondelok 1. mája dejiskom finálového duelu Slovnaft Cupu a ak by sa na ňom hralo v týchto poveternostných podmienkach, mohlo by dôjsť k jeho vážnemu poškodeniu," uviedol výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák, podľa ktorého bude náhradný termín stretnutia, po dohode oboch dotknutých klubov, v stredu 3. mája 2017 o 18.00 ho­dine.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM