Veronika Kalinová Rôzne

V Moravciach otvorili centrum pre ľudí s postihnutím: Poskytuje aj poradenstvo pri psychických ťažkostiach

V Zlatých Moravciach sa otvorilo nové Denné centrum pre ľudí so zdravotným postihnutím. Občianske združenie TerraBona, ktoré stojí za týmto projektom, nadviazalo aj spoluprácu s občianskym združením Spoločnosť Parkinson Slovensko, aby spoločne skvalitnili život ľudí s ťažkým osudom.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach otvorili centrum pre ľudí s postihnutím: Poskytuje aj poradenstvo pri psychických ťažkostiach
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom je skvalitniť život znevýhodneným

Vďaka štedrej finančnej podpore vo výške 12-tisíc eur od Nadácie Granvia sa mohlo v novembri otvoriť Denné centrum pre ľudí so zdravotným postihnutím, ktoré sídli na Duklianskej ulici 2/A v Zlatých Moravciach.

Denné centrum v Zlatých Moravciach poskytuje rôzne služby ako napríklad poradenstvo pri psychických ťažkostiach, zlepšovanie počítačových zručností, možnosť absolvovať skupinový psychoterapeutický program alebo aj získať možnosť zamestnať sa v chránenej dielni, v ktorej dávajú možnosť zamestnať sa aj ľuďom so zdravotným postihnutím.

Dvojitá pomoc

Občianske združenie TerraBona nedávno nadviazalo spolupráci aj so spoločnosťou Parkinsom Slovensko, ako o tom informovala Gabriela Rákovská z tohto zlatomoravského združenia.

„Členovia Spoločnosť Parkinson Slovensko si veľmi cenia ponuku na spoluprácu. Ľudia zo zdravotným postihom ťažko prijímajú svoj osud. Majú problém zaradiť sa do diania v spoločnosti. Pomoc hľadajú v rôznych podporných skupinách. Som presvedčená, že ju nájdeme aj prostredníctvom Občianskeho združenia TerraBona. Budeme sa navzájom podporovať a pomáhať,“ informovala Katarína Félixová, zastupujúca Spoločnosť Parkinson Slovensko.

„TerraBona znamená dobrá pôda, veríme, že Denné centrum bude dobrou pôdou pre ľudí aj s Parkinsonovou chorobou či iným zdravotným postihnutím. Tak, aby mohli vyjsť zo svojej samoty a hľadať možnosti pre svoj pracovný, ale aj osobný rozvoj,“ dodala Mgr. Gabriela Rakovská.

Foto: občianske združenie TerraBona

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM