Peter Klimant Rôzne

V Moravciach nájdete novinku: Špeciálna knižná búdka, ktorá poteší aj psov!

Knižné búdky so svetovým fenoménom, ktorý zasiahol aj Zlaté Moravce. Po úspechu prvej knižnej búdky sa občianski aktivisti rozhodli osadiť ďalšiu. Táto poteší aj miestnych havkáčov.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach nájdete novinku: Špeciálna knižná búdka, ktorá poteší aj psov!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá knižná búdka bola v Zlatých Moravciach osadená v júli minulého roka. Stretla sa s veľkým úspechom a tak bola len otázka času, kedy pribudne ďalšia.

Ten čas práve nastal, Moravce dostali novú knižnú búdku. Rovnako ako u prvej, aj za osadením najnovšej stoja aktivisti z občianskeho združenia ZMmena. Búdku osadili koncom januára. Milovníci kníh ju nájdu pri Turistickej informačnej kancelárii na Námestí hrdinov. Novinka sa však trošičku líši od svojej predchodkyne. Jej využitie je totiž dvojaké.

V prvom rade slúži ako miesto, kde ľudia môžu darovať nepoužité konzervy alebo granule pre psí útulok. Zároveň je aj miestom, kde si môžu požičať knihy.

„Princíp fungovania je jednoduchý. Bez striktných pravidiel a zadarmo sa podelíte s ostatnými o knihy alebo darujete nevyužité konzervy pre psí útulok.“ hovoria autori projektu.

Foto: OZ ZMena

Búdka, ktorá poteší milovníkov kníh aj psov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM